3 hurtige råd til god tandhygiejne

En tand har fem overflader, og det er vigtigt, at man får børstet alle overflader, når man rengør. Det kan være en god idé at kigge ind i spejlet og danne sig et overblik over ens tandsæt. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du har et godt overblik, så prøv at se, om du kan forestille dig et indre billede af dine tænder (også de bagerste i munden). Hvis du slet ikke kan se tændernes placering for dig, så betyder det nok, at dit overblik ikke er fyldestgørende.

Børst forsigtigt og i cirkler

Der er alt for mange, der er for voldsomme, når de børster deres tænder. Det er faktisk allerbedst at være forsigtig og foretage børstningen i cirkelbevægelser, når man rengør sine tænder. Det kan være nødvendigt at være meget systematisk omkring sin tandbørstning, hvis tandlægen har gjortn én opmærksom på, at man skal gøre det bedre.

 

Gå jævnligt til tandlægen

Det er vigtigt, at du går regelmæssigt til tandlæge, hvis du ønsker at passe godt på dine tænder. Der er intet universelt svar på, hvor ofte man bør gå til tandlæge. Det kommer helt an på, hvilke (hvis nogen) tandproblemer man har. Man opdeler normalt folk i tre tandlægegrupper: Rød, gul og grøn. Rød gruppe dækker over de patienter, der allerede har problemer med sine tænder. Den gule gruppe er for dem, der har begyndende tandproblemer, og den grønne gruppe omfatter de, der stadig har sunde og raske tænder. Det er vigtigt, du finder en tandlæge, du er tryg ved og som kan vejlede dig i forhold til ovenstående. Leder du efter en tandlæge i Viborg?

 

Brug tandtråd

Ja – den skulle jo være på listen, og du er sikkert også blevet udspurgt om din egen tandtrådsbrug af tandlægen op til flere gange. Men ved du hvad? Det understreger blot vigtigheden af tandtråden. Tandtråd er yderligere vigtig, hvis du har et tandsæt, hvor tænderne sidder meget tæt. Tandtråd bruges jo til at rengøre tandsættet ordentligt, så det er ikke så underligt, at nødvendigheden kan variere personer imellem. Det ændrer dog ikke på, at der ikke er nogen, der ikke ville have godt af at bruge tandtråd – så der er desværre ingen undskyldning.