3 ting du skal overveje, inden du køber elcykel på tilbud

Du har tænkt for og imod, skal eller skal ikke. Nu er den elcykel du har haft kig på så endelig på tilbud. Skal du have glæde af din besparelse, så kan det godt svare sig at være sikker på at du har valgt den rigtige cykel.

 

1. Få en prøvetur

Du bør,som ved alle cykelkøb, tage en god lang prøvetur. Det er en fordel at prøve forskellige modeller, hvor motor og batteri er placeret forskelligt. Det giver dig i sidste ende et godt sammenligningsgrundlag. Producentens brochure er meget taknemmeligt, så det skader absolut ikke at udfordre det. Kør så hurtigt at motoren slår fra. Kan du stadig træde cyklen? Hvis ikke, så skal du prøve en anden eller lettere model. Cyklen skal helst være til træde uden hjælp fra motoren, for det tilfælde at du skulle løbe tør for strøm.

2. Hvilket behov har du?

Skal du fragte børn til og fra daginstitution? Skal du køre længere ture? Skal du kunne køre dagligvarer hjem på cyklen? Har du brug for at kunne løfte eller bære cyklen? Alle disse spørgsmål er godt at tage stilling til på forhånd. Når du er klar over hvilke krav der essentielle, så gør det opgaven at vejlede dig meget nemmere for forhandleren. Tag dig tid til at tale med flere forhandlere. De mere erfarne har typisk et større udvalg af elcykler.

 

3. Hvad kan du forvente af batteriet?

Rækkevidden for hver opladning, beror på batteriets kapacitet. Det er dog ikke det eneste der har noget at sige. Hvilket terræn du kører i og hvor meget eller lidt du bruger motoren, har også stor indflydelse på rækkevidden. Du bør tage producentens rækkevidde med et gran salt, da deres angivelser ofte er endog meget optimistiske. Regner du med halvdelen, så bliver du ikke skuffet.

Som med alle typer batterier, så vil elcyklens batteri også miste kapacitet over tid. Hvordan du håndterer batteriet er også en væsentlig faktor. Det skal nemlig behandles varsomt. Du bør undgå:

  • At batteriet udsættes for frost.
  • At oplade batteriet mens det er fugtigt pga. kondens.
  • At køre batteriet helt fladt.
  • At oplade batteriet for længe.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *