5 gode grunde til at anskaffe dig et alkometer

 

Hvem kan køre hjem? Kan du? Eller føler du, at du kan? Det er to vidt forskellige ting, og udfaldet af den diskussion kan i værste tilfælde ende med et trafikuheld. Emnet kan ikke adresseres nok. Derfor giver jeg dig her 5 gode råd til, hvorfor du bør anskaffe dig et alkometer.

Alkometeret angiver præcise tal og konkret bevismateriale for, om du bør sætte dig bag rattet. Et alkometer kan både anvendes privat eller i en virksomhed. Af den simple grund; at passe på hinanden.

Grund nummer 1

Der er stor forskel på, om du eller din partner må køre, selv hvis I i løbet af aftenen har drukket samme mængde alkohol. Med et alkometer kan I hurtig teste, hvem der kan køre, eller om I bør lade bilen stå. Kroppen reagerer forskelligt på alkohol. Fx forbrænder mandekroppen alkohol langt hurtigere end kvindekroppen. Det skyldes, at mandekroppen består af mere muskelmasse og dermed også mere vand til at ’fortynde’ alkoholen. Ret interessant og værd at overveje næste gang I slår om, hvem der skal køre hjem.

Grund nummer 2

Fordi du holder af og bekymrer dig om dine kære. Uanset om I er ude at spise sammen eller hjemme ved nogle venner, er det altid tid til at vende næsen hjem igen. Jeg forestiller mig, at du nok er interesseret i, at alle kommer sikkert hjem? Test dig selv, inden I kører hjem. Alkometeret er den bedst måde at sikre, at du selv og dem, du holder af, kommer sikkert hjem.

Grund nummer 3

Du arbejder et sted, hvor tunge maskiner og farlige genstande skal løftes. Hvis du har mistanke om, at en medarbejder eller kollega er påvirket eller måske er ved at falde tilbage i et misbrug, er det for bedst for alle at få be- eller afkræftet, om personen er i stand til at arbejde videre på en forsvarlig måde. Et alkometer ses tit som en løftet pegefinger, men i virkeligheden er det blot til for at sikre, at der ikke sker uheld, hvor mennesker er i fare.

Grund nummer 4

Når du bliver stoppet af politiet, er det alligevel for sent. Er din promille over 0,5, har du overskredet den danske grænse for, hvor meget alkohol du må have i blodet og er nu spritbilist. Uanset hvor meget du har danset eller drukket kaffe i løbet af aftenen, kan du ikke skynde processen i at forbrænde alkohol. Der er ikke andet at gøre end at vente. Derfor er det en fordel at teste dig selv, inden du vælger at sætte dig ind i bilen på vej hjem fra fest, eller når du overvejer at hente rundstykker den næste morgen. For der er alkoholen nok ikke engang forbrændt helt endnu.

Grund nummer 5

Hvis du gerne vil sammenligne din promille. Jo mere du anvender et alkometer, jo mere viden vil du få omkring, hvad din krop er i stand til. Det kan være interessant at finde ud af, hvordan din krop arbejder med alkohol og blive mere bevidst omkring, hvornår du faktisk gerne må køre. Hvis du anvender et alkometer jævnligt, kan du være med til at skabe et bedre ry omkring apparatet. Måske kan dine nye gode vaner hjælpe andre som venner eller familie med at tænke mere over, om de kan køre. Hver 5. trafikdræbte mister livet i en spritulykke. Det er værd at have i tankerne, næste gang du sætter dig bag rattet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *