5 grunde til at rejse på træningslejr

Fordelene ved at tage på træningslejr under varmere himmelstrøg er flere end mange tror. En godt planlagt og intens træningsperiode kan blive lige netop det, der giver dig det der ekstra i den kommende sæson.

Det er derfor værd at overveje en tur væk fra de vante omgivelser, når formen skal pudses af inden næste sæson eller næste store turnering. For fodboldbaner er ikke bare fodboldbaner. Derfor skal du tænke dig om og vælge rigtigt.

Du kan både vælge en træningslejr hjemme i Danmark, men der er ekstra fordele ved at søge sydpå efter lidt mere varme og D-vitamin. Her får du vores bedste grunde til at rejse på træningslejr:

1.    Vejret

Træning i det danske vejr kan være noget trist hen over efteråret og vinteren. Selv foråret kan nogle gange være drilsk. En træningslejr tilbyder dig de perfekte forhold til at komme udenfor og gennemføre dagens træning. Samtidig kan du få lidt vind i håret og sol i ansigtet. Når du kommer tilbage til Danmark, vil du helt sikkert kunne mærke den fornyede motivation til den nye sæson.

2.    Træningen

Selvom du passer dine aftaler med træning, er herhjemme, sker der alligevel noget, når du rejser væk. En træningslejr giver dig mulighed for at efterlade det normale liv og de almindelige rutiner for et par dage. Det giver dig mulighed for at fokusere fuldt ud på træningen. Ingen distraktion, ingen undskyldninger.

3.    Restitutionen

Det er fakta, at kroppen har brug for både træning og restitution for at blive stærkere og hurtigere. Derfor er hvile og restitution også en vigtig del af en træningslejr. Mange især unge atleter glemmer ofte denne del, men på en træningslejr bliver det sat i system. Du kommer ikke kun til at træne som en professionel atlet, men også restituere som en professionel atlet. I programmet er der som regel sat tid af til udstrækning, afslapning og søvn på samme vis, som der er sat tid af til de enkelte typer af træning.

4.    Påvirkningen

På en træningslejr er du sjældent alene. Der er naturligvis mulighed for at trække sig tilbage og få ro, men du er hele tiden omgivet af andre seriøse sportsfolk. Når du omgiver dig med fokuserede individer og motiverende trænere giver det også din egen motivation et boost.

5.    Faciliteterne

En træningslejr kan ikke foregå hvor som helst. Du skal have adgang til professionelle rammer og faciliteter til din træning. Det kan nogle gange være svært at finde herhjemme, og derfor er det ingen skam at kigge udenlands. Har du brug for store svømmebassiner, løbebaner eller god plads til styrketræning? Det handler om at finde netop det sted, der har det, du har brug for.

Som du nok kan fornemme, er det der med træningslejre ikke for sjov – men det skal være sjovt. Det er jo derfor, at vi elsker vores sportsgrene. Når du skal på træningslejr, er det vigtigste at finde en destination, der opfylder dine behov, så du kun skal fokusere på din egen performance.

Der er heldigvis professionel hjælp at hente, så du kan få en skræddersyet træningslejr med fodbold.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *