overskud i hverdagen

5 tips til mere overskud i hverdagen

Rigtig mange mennesker kan nikke genkendende til følelsen af ikke at have nok tid og overskud i hverdagen. Travle dage med masser af pligter og sure gøremål kan meget let medføre mangel på overskud og energi i hverdagen. Det er naturligt at mangle overskud af og til. Nogle dage er bare federe og sjovere end andre – og nogle dage har man bare mere energi end andre. Men hvorfor ikke vende nogle af de triste og uoverskuelige dage til dage fyldt med overskud og energi? Ved hjælp af 5 simple tips får du i denne guide nogle redskaber, som kan sikre netop dette.

Skab et godt overblik

Én af de væsentligste årsager, hvorfor mange mennesker har svært ved at overskue hverdagen, er, fordi den er dårligt struktureret. Det er svært at overskue massevis af pligter, møder, aftaler og gøremål, hvis alle disse roder rundt oppe i hovedet og skaber bekymringer. Det kræver øvelse, men det kan rent faktisk lade sig gøre at planlægge sig ud af kaos og uoverskuelighed. Nøgleordene til en struktureret hverdag er nemlig en god kalender og et realistisk sind.

Book aldrig flere aftaler end du har tid til. Sæt hellere én ting mindre på ’to do’-listen i stedet for at drukne i alle dine gøremål.

Spis sundt, grønt og varieret

Mangel på overskud kan i mange tilfælde vise sig at bunde i den kost, man indtager. En sund og varieret kost er en måde, hvorpå man kan skabe mere overskud. Ved at spise nærende, sund og varieret kost, får hjernen og kroppen netop de proteiner, mineraler og vitaminer, den har brug for, for at holde sig i gang hele dagen.

En god nattesøvn

Der er ikke noget, der kan gøre en dag mere uoverskuelig, end hvis man ikke har fået nok søvn sidste nat. Voksne mennesker skal i gennemsnit have et sted mellem 7 og 8 timers søvn hver evig eneste nat. Hvis ikke dette opfyldes, er der god grund til, at dagene ind i mellem kan virke uoverskuelige og uoverkommelige. Husk derfor altid din nattesøvn.

Motion som en naturlig del af hverdagen

Selvom man måske skulle tro det omvendte, så er motion rent faktisk med til at give mere energi og overskud i hverdagen. Ja, man bliver træt af at dyrke motion, men effekten af en sund, rask og stærk krop gør, at den har mere overskud til at klare alle hverdagens strabadser. Pak sportstasken med sportstøj og udstyr fra www.lagersport.dk og tag en tur i fitnesscenteret eller sportsklubben et par gange om ugen.

 

Hjælp andre

En hverdag fyldt med gøremål og pligter giver bestemt ikke meget overskud til at hjælpe andre. Dette er en skam. Det giver nemlig utrolig meget overskud og glæde, når man har mulighed for at hjælpe andre mennesker – og det kan være på alle tænkelige måder.

Man kan blandt andet hjælpe barnløse par eller singler med at blive gravide ved at blive sæddoner. Find hjemmesiden lige her, hvis du ønsker at hjælpe andre, der har brug for din hjælp. På den måde hjælper du både dig selv og andre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *