5 veje til at forebygge stress

Desværre er der mange danskere, der må sygemelde sig hvert år på grund af stress symptomer. Men faktisk kan du blive opmærksom på at gøre noget selv, inden skaden sker, og det er især vigtigt, hvis man fortsat ønsker at være sund og rask. I denne guide vil du få 5 råd til, hvad du kan gøre for at forebygge stress.

 

1. Hav fokus på åndedrættet

Undersøgelser viser, at danskerne i gennemsnit tager omtrent 20.000 vejtrækninger per dag. Her mener man, at vi burde ligge på et langt lavere antal. Derfor råder eksperter til, at man fokuserer mere på åndedrættet og at trække vejret langsommere i forhold til at forebygge stress. Vejtrækningen er det vigtigste for et menneskes overlevelse. Det er vigtigere end mad og drikke. Alle ens kropsfunktioner er afhængige af vejrtrækning.

 

2. Meditation

Ret dine tanker mod nuet. Altså mod det der foregår i dette sekund. Det er filosofien bag meditation. Der findes mange retninger inden for meditation såsom Mindfuldness, Zen, Buddhisme og Acem. Formålet er dog det samme ved alle metoderne. Nemlig at opnå større ro, fokus på koncentration og få mere selvbevidsthed.

 

3. Sig mere nej

Er du en af de mange, der gentagne gange tager for meget på dine skuldre og rent faktisk ikke kan rumme det? Så skal du lære at sætte grænser for ikke at blive stresset. Grunden til, at flere af os har svært ved at sige nej, er, at vi er opdraget til at tilsidesætte egne behov. Det er også en god egenskab at have, men den kan desværre også give bagslag, hvis du tager for meget ind. Så tænk en ekstra gang over, når du skal sige ja eller nej til endnu en opgave. For at kunne sige nej er det vigtigt, at man også kender til, hvad der sker i lokalområdet og i den virksomhed, man er ansat i. Find mere informations via nyheder Vejle og tag stilling til hvad du synes, der er vigtigt for dig at deltage i og omvendt.

 

4. Hypnose

For nogle har hypnose været en ideel metode til at forandre ens nuværende tankemønstre, som indeholder bekymringer samt at behandle fysiske og psykiske lidelser. Hypnose kan anvendes til de tanker og fysiske begrænsninger, som du gerne vil forandre. Det kan også lindre fysiske sygdomme som allergi, astma, migræne og andet.

 

5. Gør ambitionerne realistiske

Det kan være en god ting at være ambitiøs og sætte målene høje, hvis man så når disse og kommer længere, end man havde troet. Men for nogle, kan det også være urealistisk, at det bliver et nederlag. Og nederlag kan føre til negative tanker og lægge et unødvendigt pres, som gør os stresset. For dig vil det være bedre at sætte ambitionerne lavt, hvor du så kun kan overgå disse, hvormed det bliver en succeshistorie. Følg med i andres succeshistorier og andet i nyheder Vejle og hold dig opdateret lige meget om du kan følge med eller ej.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *