Bliv klogere på dine nakkesmerter

Døjer du meget med spændinger og smerter i nakkeskulderåget? Det kan være enormt forstyrrende at have daglige smerter og kan i visse tilfælde betyde, at du ikke er i stand til at varetage dagligdags opgaver eller funktioner på dit arbejde. Det er drænende at have smerter, og kan være skyld i manglende energi eller at du oplever måske at have en lidt kortere lunte, end du er vant til.

Hvis du har døjet med nakkesmerter så lang tid, at de faktisk er blevet kroniske, kan det godt føles svært at blive ved med at holde håbet om at blive smertefri oppe. Behandlingen består mange gange af fysioterapi, træning og smertelindrende medicin. Der findes dog også alternativ behandling mod kroniske nakkesmerter.

Det er vigtigt, at der skelnes mellem akutte eller nyopståede nakkesmerter og så de kroniske. Ved nyopståede nakkesmerter er der tale om de tilstande, der har varet under tre til seks måneder. Her er det andre behandlinger, der benyttes, end ved de kroniske smerter, og det gælder blandt andet akupunktur, træning og eventuelt akupunktur.

Guldimplantater mod smerter

Har du nogensinde hørt om muligheden for at blive behandlet med guld? De færreste ved, at guld kan blive brugt til andet end behandlingen af tænder, men i virkeligheden har det vist sig at være effektivt som alternativ behandling til nakkesmerter og andre typer af smerter, der er lokaliseret omkring led.

Guldimplantation mod nakkesmerter er noget, man kan overveje, hvis man er i den kroniske fase. Det kan være, det har vist sig, at du har god effekt af akupunktur, men at det kun hjælper meget kortvarigt. Så kan det i stedet være, du skal prøve guldakupunktur. Ved guldakupunktur benyttes der helt tynde kanyler til at lægge små 24 karat stykker guld ind omkring dine led i nakken.

Guld er dokumenteret til at have en god, langvarig smertelindrende effekt, så det kan også tænkes, det er noget, du vil opleve at få god effekt af. Det er i hvert fald værd at prøve, da det ligeledes er dokumenteret, at man i udgangspunktet ikke er i risiko for at blive dårligere af behandlingen.

Sådan foregår behandlingen

Hvis du ikke har hørt om behandling med guldimplantater før, kan det være lidt svært at forestille sig, hvordan det egentlig fungerer. Behandlingen foretaget i Danmark udelukkende af speciallæger, der har erfaring og ekspertise på feltet og har foretaget behandlingerne mange gange før. Du vil komme i lokalbedøvelse i det område, der skal behandles, og indgrebet tager relativt kort tid. Det er samtidig et væsentligt mindre indgreb end mange andre kirurgiske løsninger på smertetilstande.

Du vil før behandlingen have fået foretaget en klinisk undersøgelse, hvor dine smerter er blevet lokaliseret. Dette vil blive sammenholdt med scanningsbilleder for at være sikker på, at man rammer helt rigtigt i forhold til dine smerter. Herefter vil du få akupunkturen, hvor guldstykkerne vil lægge sig tæt omkring leddet og have deres smertelindrende effekt. Det er en ambulant behandling, så du vil komme hjem igen samme dag, som det er udført.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *