Bliv mindful med håndarbejde

Det er dejligt at sætte tempoet ned og lade kreativiteten flyde frit for en stund. Det er ikke bare gavnligt i kraft af vores mentale velvære, men vi kan samtidigt producere en masse skønne ting i disse ’pauser’. Håndarbejde er noget, mange nyder at fordrive tiden med, mens de sidder i toget, foran fjernsynet eller sammen med andre. Hvis du strikker eller hækler, kender du måske følelsen af, at man næsten ikke behøver at kigge på hænderne hele tiden – de ved, hvad de skal gøre. Om du er en hæklehaj, en strikkeconnaisseur eller nybegynder, så er der noget dejligt afslappende ved den knitrende lyd fra de arbejdende pinde.

Måske skal du til at hækle en Kaj Bojesen abe, strikke et par røde sokker, et uendeligt halstørklæde, hækle genanvendelige ”vatrondeller” eller nogle gode karklude. Kun fantasien sætter grænser.

Hvor begynder jeg?

  • Hvis du er nybegynder, så kan du starte med at se tutorials på Youtube. Her kan du finde mange rigtig gode guides til både strik og hækling.

  • Kender du en sej og dygtig strikker/hækler? Så spørg dem om råd.

  • Hvilke pinde og hvilken slags garn skal du bruge? Spørg i din garnbutik, din garvede mormor eller læs specifikationer på nettet. Tykkelsen på garnet og dine pinde afhænger af, hvor store masker du ønsker.

  • Hvor finder jeg opskrifter? Du kan finde gratis opskrifter på nettet, men der er også mulighed for at købe.

  • Hav altid et projekt med i tasken, så du er klar til at finde det frem, når du er på farten eller skal fordrive ventetiden.

  • Køb spændende garn, og slip din kreativitet løs.

Vi håber, du fandt lidt inspiration her. Ligegyldigt om du er til håndarbejde eller andet, så er det vigtigt med små pauser i hverdagen, så vi kan nå at sunde os lidt. God fornøjelse med dine projekter!