Bostøtte til psykisk udviklingshæmmede

Unge psykisk udviklingshæmmede kan få bostøtte til enten et botilbud, hvor de bor på stedet eller til et dagtilbud, hvor de er beskæftigede med forskellige opgaver i løbet af dagen. Formålet er at hjælpe de unge til bedre at kunne tage vare på sig selv, at føle større selvværd og selvtillid og at opbygge et socialt netværk. Find et konkret tilbud i lokalområdet, for eksempel er der et sted med beboere fra både Fredericia, Fyn, Kolding, Odense. Læs mere her.

 

Botilbuddet

I botilbuddet er dagene som regel meget ens og strukturerede. Der er fælles morgenmad om morgenen og fælles aftensmad om aftenen. I løbet af dagen er der både undervisning, gruppearbejde, fællessamling, madlavning og fritid. Derudover vil der nogle dage også være planlagt ture ud af huset, så de unge ikke kun opholder sig på bostedet hele tiden, men i stedet kan komme ud med hinanden for at bowle, gå i biografen eller noget helt andet.

 

Dagtilbuddet

I dagtilbuddet er der forskellige beskæftigelsesmuligheder til meningsfulde gøremål i løbet af dagen, og man kan vælge forskellige gøremål alt efter interesse. Hvis man for eksempel har interesse for havearbejde, kan man plante blomster, slå græs, vedligeholde havemøbler og lignende, og hvis man har mere interesse for madlavning, er der mulighed for at hjælpe til i køkkenet. Hvis man derimod hellere vil lave kreative aktiviteter, kan man lave borde/bænkesæt, smykker, stearinlys, slik og meget andet.

 

Vælg dét sted der passer til jer

Hvis den støttende hjælp til hverdagen eller botilbuddet lyder spændende, kan I blive skrevet på ventelisten til netop dét sted og til dé aktiviteter, der virker mest tiltalende. Prisen for opholdet afhænger både af, om man vælger at benytte sig af botilbuddet eller af dagtilbuddet, og der er som regel også forskellige priser, alt efter om de unge er under 18 år eller over 18 år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *