Bridgewalking som teamøvelse

Det er fortsat en vigtig del af mange firmaer at foretage løbende aktiviteter med henblik på at knytte stærke bånd mellem de ansatte. Hvad end branchen er, fordrer et stærkt og naturligt samarbejde højere produktion og et bedre arbejdsmiljø, da den enkelte ansatte oplever større arbejdsglæde.

Når vi kender vores medarbejdere, glemmer vi vores frygt for at fejle eller blive udstillet, hvormed vi arbejder mere naturligt, og indgår bedre i teams på arbejdspladsen. Det giver en anden oplevelse af at gå på arbejde, fordi vi er trygge og veltilpasse i miljøet. Det lyder måske banalt, men det har en enorm indvirkning på både virksomhedens bundlinje og virksomhedens evne til at fastholde deres medarbejdere. Sidstnævnte er særligt vigtigt, da man som forretning aldrig kan være sikker på, man ansætter den rette medarbejder, og fordi det er økonomisk tungt at køre nyt personel i stilling, da introduktionen kræver HR ressourcer til oprettelse i interne systemer, ligesom der er behov for at afsætte arbejdskraft til oplæring.

Så hvordan sikrer man som virksomhed, at man får ”de nye” til at føle sig hjemme og være en del af sammenholdet? Svaret er teambuilding.

Teambuilding sikrer engagement

Teambuilding har en stor rolle i forhold til at skabe engagement. Faktisk har man i sportspsykologien forsket meget i fænomenet og fundet ud af, at det spiller en stor rolle for ”holdet” og den enkeltes rolle herpå. Nogle øvelser sikrer nemlig, at folk forstår deres roller, hvorfor teambuilding kan bruges på flere niveauer – herunder særligt ledelsesniveau.

For at pleje det almindelige, brede sammenhold og skabe tilknytning og sikrer engagement, kan man anvende gruppeøvelser, hvor ”holdet” oplever sammen. En sådan øvelse kunne f.eks. være bridgewalking over Lillebælt, hvor et team bevæger sig højt hævet over havets overflade, mens adrenalinen suser.

Bridgewalking er et fænomen, som mange arbejdspladser tager deres ansatte med til, fordi det er en god gruppeoplevelse, der giver et spændende og fælles referencepunkt at tale om. Som gruppe udstyres man med instruktioner og passende påklædning, inden man bliver fulgt af en instruktor op til toppen af den smukke gamle Lillebæltsbro, der forbinder Fyn og Jylland – nærmere bestemt Middelfart og Fredericia.

En sådan teambuildingtur er med til at sikre større kendskab til gruppen og dermed bedre forståelse for individet. Samværet omkring aktiviteten er med til at styrke det sociale aspekt, og da det er let at finde gode spisesteder efter turen ved den hyggelige havnefront i Middelfart, er det et oplagt valg til virksomhedens næste teambuildingudflugt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *