Dagbehandling – find et ungekollegie

Dagbehandling er for de elever, der ikke kan rumme at gå i folkeskole eller specialskole, og derved har det svært. Det er en blanding af skole, hvor eleven bliver undervist i dansk, engelsk, matematik osv., og behandling, hvor eleven lærer at leve med en diagnose, får hjælp til at håndtere følelser og være sammen med andre unge, der også har problemer eller diagnoser, og derved kan de unge opnå et fællesskab. Så hvis du er interesseret i at vide mere – så læs med herunder.

Bo sammen med andre unge

Det kan ofte være svært at bo sammen med sine forældre, når man er teenager og har brug for behandling. Noget der kan gøre mange unge glade i dag, det er fællesskab. Når man er sammen med andre unge og oplever det sociale samvær i form af sportsaktiviteter, fællesspisning og andre sociale arrangementer, så får man nye venner, og derved åbner man mere op overfor andre. Man får ansvar, som man ikke havde, da man boede hjemme, og det kan være med til at modne og styrke en og gøre, at man får nemmere ved at stå på egne ben.

Der findes flere forskellige ungekollegier rundt om i landet. Så er du klar til at flytte hjemmefra, så kan du få et botilbud i Holbæk med en tilknyttet støttekontaktperson. Derudover er der nogle krav, som man skal leve op til – eksempelvis skal man passe ind med de andre unge, der bor på kollegiet. Man skal være tilknyttet en fast dagbeskæftigelse eller gå i skole, og så skal man deltage i de sociale aktiviteter.

Læs yderligere information om ungekollegiet på nettet

Så hvad enten du er træt af at bo hjemme og føler dig klar til at flytte hjemmefra, eller om du gerne vil få nogle nye venner, så kan ungekollegiet hjælpe dig med det. Læs mere om botilbud på DMO.dk og find et sted med sociale aktiviteter og fællesspisning på Sjælland.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *