Den korte vej til arbejdsmarkedet

Mange tror, at de eneste måder, man kan tage en gymnasial uddannelse på er gennem STX eller HTX, og de fleste anser ikke en HF for at tælle ligeså meget. Det er dog faktisk en forkert antagelse. En HF giver mange af de samme muligheder, som de to ovenstående uddannelser gør. Som udgangspunkt giver en HF adgang til alle korte samt mellemlange uddannelser, hvor man derudover kan viderebygge sin HF således, at man også kan tage en lang videregående uddannelse efterfølgende. Ønsker man dette, skal man blot udvide sin HF med en udvidet fagpakke, hvilket betyder, at man har 250 timer ekstra. Det betyder dog ikke, at ens uddannelse kommer til at tage længere tid. Faktisk tager en HF kun 2 år, hvorimod både STX og HTX tager 3 år, hvorfor det altså er en kortere vej.

 

Et voksent studiemiljø

Der er selvfølgelig både fordele og ulemper ved at tage en HF fremfor at tage enten en STX eller HTX. Én af fordelen er, at den generelle gennemsnitsalder er lidt højere end på de andre uddannelser, hvorfor man dermed kommer til at arbejde i et mere voksent studiemiljø. Dermed ikke sagt, at man ikke kan tage en HF, hvis man kommer direkte fra folkeskolen. Det kan man sagtens. Der er blot mange, der vælger en HF, da man har travlt med andre ting i sin hverdag, hvor 2 år fremfor de 3 år, det ellers tager, er mere overskueligt. Derudover kan det være en stor motivationsfaktor for mange, at det kun er 2 år. Det kan eksempelvis være, hvis man gerne vil have en gymnasial uddannelse, men samtidig ved, at man hurtigt kan køre træt i at sidde på skolebænken. Tag en HF, eller læs mere om uddannelsen, hvis ovenstående lyder attraktivt.

 

Stort udbud

Udover de ovenstående fordele, er HF en uddannelse, der bliver udbudt rigtig mange steder i landet, hvorfor langt de fleste har mulighed for at tage denne uddannelse uden at skulle have lang transporttid eller eventuelt skulle flytte. Hos VUC&HF Nordjylland udbyder man eksempelvis uddannelsen i både, Brønderslev, Hadsund, Frederikshavn, Aalborg og Hirtshals, hvilket betyder, at man kan tage uddannelsen, uanset hvor man er bosat i det nordlige Jylland.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *