Den sundeste opbygning af kontoret

Er du en af dem som anvender meget af din tid på kontoret? Du er måske ansat i en stilling, hvor du skal bruge meget tid foran en pc-skærm, eller er ansvarlig for at kontorerne på din arbejdsplads fremmer godt arbejdsmiljø. Ja, selv hvis du er selvstændig og arbejder meget fra hjemmekontoret, kan du have interesse i at forbedre dit arbejdsmiljø på kontoret og derved få en sundere livsstil. Ja, så omfattende kan det faktisk være, at ændre på sit kontor! Du behøver ikke læse om feng shui for at forbedre din indretning på kontoret. Med de rette kontorartikler kan du forbedre din hverdag på kontoret anseeligt.

Dit arbejdsmiljø og din livsstil går hånd i hånd

Hvis du er ansvarlig for en arbejdsplads, ved du med al sandsynlighed at der findes nogle lovmæssige krav som skal overholdes med henblik på arbejdsmiljø, -sikkerhed og generel trivsel. Det er organisationer og instanser som Sundhedsministeriet, Nationalt Center for Sundheds-fremme på Arbejdspladsen og selvfølgelig arbejdstilsynet som sørger for at danne og håndhæve disse regler. Det gør de for at sikre den enkelte ansattes trivsel. Men det er ikke bare de ansattes trivsel som øges ved gode arbejdsvilkår. Arbejdsindsatsen bliver også forøget. Bedre humør er nemlig påvist til at give mennesker højere arbejdsmoral og bedre mod på og lyst til at udføre sit arbejde til fulde.

Er du selvstændig, har du måske ikke helt de samme lovmæssige krav i forhold til at have et godt arbejdsmiljø. Men det betyder ikke, at du ikke kan få gavn af at undersøge, hvad du kan gøre for at forbedre dit kontors opbygning med for eksempel nye og bedre kontorartikler. Faktum er nemlig stadig, at bedre arbejdsmiljø giver bedre arbejdslyst. Og du kan også undgå mange skader og endda stress eller arbejdsforårsaget depression, hvis du sørger for at fokusere på at skabe et godt arbejdsmiljø på dit hjemmekontor. En af de enkleste måder at undgår fysiske skader er ved at anskaffe kontorartikler som gavner din fysik. Det kan være ved at købe en kontorstol med ergonomiske kvaliteter, glastavler, hæve – sænkeborde og lignende. Det kan også gøres ved at installere høje borde så du kan stå op, mens du arbejder. Men der findes mange flere måder at forbedre sit kontor og arbejdsmiljø.

Vær kreativ, når du brainstormer idéer til at forbedre dit arbejdsmiljø

Selvom indkøb af de rette kontorartikler kan gøre meget for at forøge arbejdsmiljøet på en arbejdsplads, indbefatter de ikke hele omfanget af, hvad man kan anvende for at forbedre det. Fysisk motion som for eksempel at tage cyklen til jobbet kan gøre meget for at give energi samt at skabe fællesskab mellem kolleger på jobbet. Ved at lave en fælles cykelordning på arbejdspladsen kan du faktisk ændre dine og/eller dine ansattes vaner udenfor arbejdspladsen på en måde som gavner arbejdsmiljøet effektivt. Du kan selvfølgelig også indrette arbejdspladsen med kontorartikler fordelt sådan, at fysisk motion bliver en større del af arbejdslivet generelt. Fysisk motion er også sundt for psyken, så du kan slå to fluer med et smæk her. Det kræver ikke meget at ændre på sit arbejdsmiljø. Men det kan gavne, mere end du aner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *