Derfor bør du træne din bækkenbund

Går du op i sundhed og velvære, og kender du endnu ikke til fordelene ved at træne din bækkenbund, er det nu, du bør læse med. Bækkenbundstræning, ofte kendt under navnet knibeøvelser, har nemlig en længere række af forskellige forebyggende og nutidige fordele.

Disse fordele opnår du ved at træne din bækkenbund

Der er mange fordele, der kan opnås ved at træne sin bækkenbund. Iblandt disse gælder for eksempel forebyggelse samt afhjælpning af inkontinens. Med en veltrænet bækkenbund kan du nemlig bedre holde dig, hvis du for eksempel skal lade vandet.

En anden fordel, som mange har glæde af, er den ekstra styrke, udholdenhed og koordination, der kan opstå ved at træne bækkenbunden. Dette kan være medvirkende til at skabe basis for et bedre sexliv, som naturligvis også vil betyde en større grad af sundhed og velvære.

Sådan kan du træne din bækkenbund

Der findes mange måder, hvorpå du kan træne din bækkenbund. Vigtigst af alt er, at du er konsistent omkring det og fortsætter. På den måde vil resultater kunne opnås over tid. Er du i tvivl om, hvordan du kan træne din bækkenbund, findes der grundlæggende to muligheder;

  • For at skabe effektiv træning har mange kvinder glæde af såkaldte bækkenbundskugler. Disse hjælper med at skabe en fin og effektiv træningsform. Der er ikke nødvendigvis noget seksuelt i at bruge bækkenbundskugler – i stedet skal du se dette tilsvarende til, når du bruger vægte til at træne din krop i fitness.

  • Det er dog også muligt at træne bækkenbunden uden brug af ekstra vægt. Her kan du med fordel undersøge forskellige programmer for knibeøvelser. Grundlæggende gælder at stramme til og holde pause et antal gange og i et vist interval per træningssession.

Overvejer du, om du skal til at passe bedre på vedligeholdelsen af styrke og smidighed af dine bækkenbundsmuskler, er det bare med at komme i gang.