Derfor er ro og koncentrationsmuligheder et must for kontoret

Ro og koncentration bør være en del af en hvilken som helst arbejdsplads. Desværre er det bare ikke tilfældet. For med nutidens indretning og fokus på at sidde i store kontorlokaler, går man unægtelig på kompromis med netop roen og de gode koncentrationsmuligheder. Men hvad får det egentligt af betydning for den ansatte?

Når støj bliver til stress

Forestil dig følgende scenarie. Du har en deadline på et kompliceret stykke arbejde. Du ved, at du kun har en vis mængde tid til din rådighed, og derfor stresser opgaven allerede en lille smule. Du har behov for at samle dig 100% om den, så du sætter dig for at arbejde koncentreret foran dit skrivebord.

Du har netop været i gang i 20 minutter og er ved at komme ind i en god rytme. Måske du ligefrem bliver færdig til tiden og aflevere et godt produkt? ”Hej, Peter – min computer driller, tror du lige, du kan hjælpe med at…”. Pludselig står din kollega foran dit skrivebord. Han har udfordringer og huskede, at du kunne lidt med en PC og nok var hurtigere at kontakte en firmaets helpdesk. Du sidder jo trods alt lige ved siden af.

Du takker nej, men naturligvis med en smule dårlig samvittighed. Du skal nu bruge 20 nye minutter på at finde tilbage i flowet fra før og nå samme effektive arbejdsindsats. Det fortæller undersøgelser. 20 minutters fokus mistes pr. afbrydelse. Derudover har du hele tiden en smule af skyldfølelse i baghovedet, og tænker ubevidst på din kollega. Det er heller ikke fremmende for din evne til at fokusere.

Endelig er di tilbage i flowet fra tidligere. Tiden er nu noget mere knap, men du kan måske nå det! Du afbrydes nu til lyden af højlydte kollegaer, der er samlet til et teammøde få meter fra dit skrivebord. Vupti, du skal nu bruge 20 minutter på at finde koncentrationen fra før – eller det vil sige rettere 60 minutter, for du når også at blive forstyrret af en ringende telefon, som ligger efterladt på et skrivebord og larmer, samt en kollega, der kommer løbende igennem lokalet og tiltrækker opmærksomhed. Du når heldigvis lige din deadline, men du er stresset og der venter flere nye opgaver.

Sådan ser hverdagen desværre ud for mange mennesker. Og som du måske kan regne ud, fører det hele tiden til mere og mere stress. Sætter man ikke en stopper for denne stress, fører den sidenhen til sygemeldinger. Det betyder sygemeldinger og dårligere produktion i virksomheden.

Løsningen er derfor at etablere et miljø, hvor ansatte kan inde ro og koncentration. På hjemmesiden https://telefonboks.dk/ kan du se eksempler på telefonbokse, hvor de ansatte kan søge hen og arbejde koncentreret. Det giver forretningen gladere ansatte og bedre resultater.