god-balance

Derfor er yoga sundt for sjælen

Yoga er sundt for både krop og sjæl. Oprindeligt kommer yoga fra Indien, og de seneste år har folk i vesten også fået øjnene op for de mange positive effekter, som yoga har på krop og sjæl. Alle kan begynde til yoga og blive gode til det. Der findes desuden forskellige former for yoga, og der er også forskelligt udstyr til yoga. Herunder kan du læse mere om yoga og yogamåtter og blive klogere på de gavnlige effekter ved yoga.

En yogamåtte er essentiel til alle former for yoga

Der er flere muligheder, når du skal begynde på yoga. Du kan dyrke yoga på hold, hvor der er en yogalærer tilstede, eller du kan dyrke yoga derhjemme, hvor du via internetvideoer kan blive guidet til forskellige stillinger og åndedrætsøvelser. Uanset hvor du dyrker yoga henne, eller hvilken slags yoga du dyrker, er det vigtigt, at du har en yogamåtte til øvelserne.

En yogamåtte sikrer dig støtte ved udøvelse af yogastillinger. Måtten sikrer dig nemlig, at du ikke skrider i de forskellige stillinger. Det er nemlig vigtigt at have et stabilt og ensartet underlag, når du skal skifte yogastillinger, og når du skal meditere og lave åndedrætsøvelser. Du må ikke sidde på gulv eller seng og lave yogaøvelser, da disse underlag let bliver for hårde eller bløde, hvilket er dårligt for din krop at støtte sig opad. Derudover kan du også bruge en yogamåtte til almindelig udstræk, du kan bruge en yogamåtte til pilates og til andre former for træningsrelaterede øvelser eller udstræk.

Der forskellige yogamåtter. En yogamåtte kan nemlig variere i tykkelsen, længden og materialet. En yogamåtte er som minimum omkring 4 mm i tykkelsen, men du kan sagtens få en yogamåtte, der fylder mere i tykkelsen. Der er ikke et facit for hvor tyk en yogamåtte skal være, da det kommer helt an på, hvad du foretrækker, når du dyrker yoga eller udstræk.

Du kan finde din måtte her.

Andre former for yogaudstyr

Selvom en yogamåtte er den første prioritet, når du begynder på at dyrke yoga, findes der også andet træningsudstyr, der kan bruges i yogaregi.

Det er populært at anvende en såkaldt yogablok under udstræk- og træningsøvelser. Yogablokken kan bruges på forskellige måder, f.eks. kan den give dit hoved støtte, hvis du udfører et krævende stræk i ryggen. Den kan bruges som en ’armforlænger’, hvis det gør for ondt at strække armene helt ned til en yogamåtte, når du laver et langt udstræk. Sidst men ikke mindst er den også populær til at hvile skulder eller ryg på, hvor du også åbner hjertet op ved at ligge med strakte arme i stillingen. Et sidste populært yogaudstyr er stepbrættet. Ligesom med en yogamåtte, kan du også bruge et stepbræt til andre former for træning end yoga.

Der er mange muligheder med yoga, når du først har anskaffet dig en yogamåtte. Der findes styrkeyoga, yoga med mange og lange stræk samt yoga som får dig til at slappe af. Når du starter til yoga, mærker du hurtigt, hvilken yogaform du bedst kan lide.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *