Derfor kan du drikke gin med god samvittighed

Gin har gjort et kæmpe comeback de seneste år, og du har utvivlsomt stiftet bekendtskab med både gin og tonic, og nogle af de andre drinks som gin anvendes til. Gin er dog ikke bare gin, lige som gin og tonic heller ikke bare er gin og tonic. Så vil du gerne imponere vennerne med en god drink til din næste fest, så er det altså en god gin du skal have fat i. Derudover har gin den kæmpe fordel over for andre typer alkohol, at gin faktisk er sundt for dig – i moderate mængder selvfølgelig.

Nyremedicin og tonic, tak

Gin så dagens lys, da en professor i medicin i 1600-tallets Holland fandt på at mikse enebær med alkohol, som medicin mod nyresmerter. Det er selvfølgelig ikke helt tilfældigt, at Fransiscus Sylvius, som han hed, fandt på at bruge netop enebær. Enebær har længe været kendt for sine sunde og helbredende egenskaber som en populær naturmedicin. Og eftersom det er hovedingrediensen i gin, får man selvfølgelig disse egenskaber med, sammen med den lette smag af gran – der altså også kommer fra enebærret. Enebær indeholder massevis af vitaminer og sunde næringsstoffer, og det er altså disse, der gav Fransiscus ideen til at lave nyremedicinen, som i dag er kendt som gin.

Den sunde grankogle

Enebær er faktisk slet ikke et bær. I stedet er det de usædvanligt kødfulde og saftige frø fra grankoglerne på visse typer af enebærbuske. Som nævnt tidligere, er det enebærrene der giver gin sin lette smag af gran, og samtidig også dem, der giver gin sine sunde egenskaber. For så vidt det gælder alkohol, er gin et af de mere sunde alternativer. Som naturmedicin er enebær blandt andet kendt for at kunne afhjælpe træthed. Det giver altså god mening, lige at snuppe en enkelt gin og tonic, hvis du føler dig lidt udmattet efter en lang dag. Derudover skulle enebær også kunne reducere væskeophobninger i kroppen, samt hjælpe på fordøjelsen. Som om det ikke var nok, indeholder enebær, og dermed gin, antioxidanter og vitaminer som er gode for huden. Dermed skulle du gerne kunne slippe for den tørre og trætte hud, man ellers kan få når man drikker alkohol.

Spar på kalorierne

Det virker næsten for godt til at være sandt. Men gin har endnu en overraskelse på sundhedssiden. Det er nemlig en af de typer alkohol, som har færrest kalorier. Dertil kommer, at gin smager ret fantastisk i den populære gin og tonic – hvilket altså er en drink der næsten ikke indeholder nogle kalorier, i forhold til andre drinks. Faktisk vil en gin og tonic ofte lande kaloriemæssigt under mængden der er i en banan. Hvis du ikke plejer at måle dine kalorier i bananer, kan vi oplyse at en banan indeholder cirka 150 kalorier, og en gin og tonic indeholder omtrent 144 kalorier.

Du kan altså sagtens drikke en enkelt gin og tonic, eller måske endda to, med god samvittighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *