Derfor skal du få en rollator, før du tror det

Mange ældre er gangbesværede, men det kan være svært at overtale en ældre person til, at det er tid til at få en rollator. Mange ser det som et nederlag, og det er vigtigt, at vi som samfund lærer at passe bedre på os selv og hinanden.

Det er ikke et nederlag at få en rollator, tværtimod er det dumt ikke at få en, hvis du har store problemer med at gå, da du slider unødvendigt på din krop. En rollator gør din hverdag lettere og for mange er det en langt bedre løsning end en stok. Hvis du vil læse mere om det, kan du kigge på Seniorshop.

Har du brug for en rollator?

Der er heldigvis kommet et større fokus på helbred de seneste par år, og det kommer også til at ændre manges syn på at være gangbesværet og nægte at få hjælp. Hvis du er usikker på, om du skal have hjælp eller ej, kan du gå gennem denne tjekliste:

  • Hvad siger din læge? I sidste ende skal du lytte til, hvad din læge siger til dig. Problemet er, at mange kun møder op til lægen, når de slet ikke kan gå mere. Når du når op i 70’erne, er det en god idé at få et årligt tjek hos lægen. På den måde er du sikker på, at lægen fortæller dig, om du skal have støttehjælp.
  • Er du tæt på at falde? Mange ældre tænker ikke over, at de har mistet balance. Ens hovedet føler stadigvæk, at man er ligeså ung, som man altid har været. Men kroppen er ikke enig længere. Hvis du oplever at miste balancen, bør du gå til din læge med det samme.

Snak åbent med andre

Generelt bør vi kommunikere mere om svære emner. For ældre er det svært at tale om, at man ikke kan ligeså meget som tidligere. Derfor kan du som pårørende til en ældre person spørge dem mere om, hvordan de har det.

Hvis de giver udtryk for at have balanceproblemer, kan du altid få dem til at gå til lægen. Vi ved alle sammen godt, at det er det rigtige at gøre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *