Det er sundt for sindet at være aktiv

I dag er der rigtig mange unge mennesker, der lever et alt for inaktivt liv. Det skyldes især de mange elektroniske midler, der er kommet til, som lader det unge menneske siden indendørs og føle sig underholdt i flere timer hver dag. Her er der især tale om de såkaldte smartphones og lap tops, som kan stjæle rigtig meget tid. Men det er især også Tv’et, der er en røver. Når det så er sagt, så er det ofte sådan, at de unge mennesker faktisk gerne vil have sig en mere aktiv hverdag, de føler sig bare ikke motiverede til det. Og derfor er det lettere bare at kaste sig i sengen eller i sofaen og lade sig underholde af nogle af de elektroniske ting. Det er dog noget, som der kan laves om på. Du skal bare tage et kig på en idrætsefterskole, som for eksempel VGIE, der ligger i Jylland og helt specifikt i Sønderjylland.

 

Her er sporten i fokus

På VGIE er der fokus på alle former for sportsgrene, og det forsøges at gøre dem til en aktiv del af den normale hverdag. Derfor er sport altid en integreret del af skemaet, og det er med til at give de unge en meget mere aktiv hverdag på en efterskole. Dog er det især fodbold, der er i fokus. Og derfor er der også mange, der kommer til VGIE, fordi det ikke blot er en idrætsefterskole, der ligger i Sønderjylland, dette er også en fodbold efterskole, der sørger for, at man kan få skudt en masse bolde i mål. Det er nemlig en sportsgren, der sætter et stort fokus på det sociale, hvorfor den er med til at lære de unge mennesker, hvor stor pris man skal sætte på samarbejde og sammenhold. Det styrker de sociale fællesskaber, og det er samtidig med til at skabe nogle venskaber, som der kan vare hele livet.

 

En efterskole med fart på

Dog skal man ikke lade sig afskrække, hvis man ikke er så vild med fodbold. På VGIE efterskole tilbydes der nemlig også mange andre forskellige former for sportsgrene. Du kan for eksempel også specialisere dig inden for eller blot stifte bekendtskab med sportsgrene som håndbold, badminton og springgymnastik. Så er du på udkig efter en efterskole, der kan rumme den aktive hverdag, som du måske sørger, så du bliver revet væk fra sofaen og Tv’et, så kan det være, at du skal tage et nærmere kig på idrætsefterskolen VGIE efterskole i Jylland. Her kan du være sikker på, at du blive rudfordret, samtidig med at du får en hverdag, der er med til at motivere dig og give dig mere energi til de ting, som livet bringer. Du vil lære, hvor vigtigt det er at bruge din krop, og du vil dagligt mærke vinden i håret og de røde kinder, når du får pulsen helt i vejret. Det er sundt – især for sindet, og det vil være starten på en god fremtid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *