Det rigtige mindset hjælper dig igennem midtvejskrisen

Midtvejskrise eller midtlivskrise. To ord for samme ting. Det er en periode i livet, mange mænd skal i gennem. Måske har du tidligere moret dig lidt, hvis du i en film så en mand, der havde en midtvejskrise, men nu hvor du selv står i situationen, kan du lettere se dets alvor. Midtvejskrise er ikke noget at grine af, for nogle rammes meget hårdere end andre, og for disse kan det få grusomme konsekvenser. Det gælder især for familielivet og forholdet til partneren. En midtvejskrise rammer på forskellige måder. Nogle begynder at betvivle hele deres tilstedeværelse og spørger sig selv gentagende gange, om de har fået nok ud af livet indtil videre. Andre rammes af en lyst til pludselig at købe en ny og luksuriøs bil, finere tøj og retter mere og mere opmærksomhed mod sit udseende. Når midtvejskrisen står og ånder dig i nakken, kan du med det rigtige mindset komme lettere gennem din kriseperiode.

Erkendelsen af midtvejskrisen

Det første trin på vejen handler om erkendelse. Du skal erkende, at du har et problem og ikke blot dæmpe symptomerne. Sidstnævnte er det letteste, og derfor er der mange mænd, der tyer til brug af alkohol for at lægge en dæmper på alle disse nye frustrationer, men samtidig er det også den mest giftige. En midtvejskrise er ganske overvældende, for det handler i bund og grund om at stille spørgsmål til hele sin identitet og derved sit eksistensgrundlag. Du kan føle dig utilstrækkelig og fortabt, og her er det vigtigt at tage tyren med hornene og kæmpe din egen indre kamp.

Når du først erkender, at noget nager dig i stedet for at benægte det, så åbner du sindet op for, at det har brug for heling, omsorg og pleje. Sindet og underbevidstheden er til tider nogle underlige størrelser, og tankerne har lettere ved at banke dig i hovedet over dine fejl, end de har ved at rose dig. At åbne sig op overfor nye problematikkers tilstedeværelse er derfor vigtigt at have med sig, når midtvejskrisen buldrer. Gør du ikke dette, kan det blive en endnu hårdere kamp at komme i gennem både for dig selv, men også for dine omgivelser.

Ansvar er vejen frem

For at komme godt gennem en midtvejskrise kræver det også, at du siger til dig selv, er det er okay at have det, som du har det. Det er okay, at du stiller spørgsmål til dit eget jeg. Det er okay, at du betvivler din karriere. Det er okay, at dit humør ændrer sig. Dermed er det ikke sagt, at du skal læne dig tilbage og lade usikkerheden tage over, for det gør kun ondt værre. Ved at acceptere, at både du og dit liv står overfor nogle tunge udfordringer, gør du faktisk en aktiv indsats for at komme på benene igen. Det handler derfor også om at tage ansvar for dit liv. Tal åbent omkring dine udfordringer med dine nærmeste. Derved kan de lettere forstå, hvad du går i gennem. Læs mere her om, hvad du ellers kan gøre for at komme bedre gennem din midtvejskrise.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *