Disse drikkevarer giver dig gule tænder

Processen der giver dig gule tænder, er en langsom, men dog vedvarende proces. Det sker ved at syrerne fra den mad og de drikkevarer vi indtager, angriber emaljen, og udsætter dentinen, som er det inderste lag af dine tænder. Der er dog nogle drikkevarer, der er værre end andre, hvis du vil bibeholde et flot, hvidt smil.

1. Kaffe og te

Det er kun ganske få danskere, der ikke indtager flere kopper kaffe eller te om dagen. Det er der som sådan ikke noget galt med, andet end at de er skadelige for dine tænder. De har et indhold af stoffer, der trænger ind i emaljen.

Du behøver dog ikke at fjerne hverken kaffe eller te fra din kost. Du skal blot forsøge at indtage det i moderate mængder. Du kan desuden begynde at blande din kaffe eller te med lidt mælk. Det er nemlig med til at give dem en mindre effekt på dine tænder.

2. Rødvin

En anden stor fjende for din tandemalje, er rødvinen. Hvis du drikker et glas rødvin, så vil du sikkert opdage, at dine tænder bliver farvet. Det er der ikke noget at gøre ved. Det eneste, du kan gøre er at drikke rødvin i moderate mængder, som det også er tilfældet med kaffe og te.

Faktisk kan et glas rødvin om dagen være virkelig godt for dit helbred. Derfor er det heller ikke noget, du bør fjerne fra din kost. Du skal blot sørge for at holde det til moderate mængder. Endvidere er det også vigtigt, at du får børstet tænder efter.

3. Cola

Der er rigtig mange danskere, der er glade for cola. Det er en skam, for det er bestemt ikke sundt. Faktisk er det også én af dine tænders værste fjender. Det har et stort indhold af fosforsyrer, der ikke blot gør tænderne gule, men som også er med til at ødelægge emaljen.

Dertil har de også et stort indhold af sødestoffer, der kan forårsage hulrum. Hvis du drikke rigtig meget cola, så kan det være svært, men det bedste råd er helt at droppe cola og andre læskedrikke. Du kan eksempelvis vælge at erstatte det med danskvand, som er betydeligt bedre for dig.

Hvad kan jeg gøre, hvis jeg har fået gule tænder?

Hvis du har fået gule tænder, så kan du få lavet en tandblegning. Du kan finde midler, du kan bruge hjemme, men det bedste resultat fås dog ved en tandlæge. Det er ikke alle tandlæger, der arbejder med dette, hvilket du skal være klar over. Bor du fx i Slagelse, så skal du vælge en tandlæge Slagelse, der er specialister i det.

Det er dog ikke billigt, hvorfor det selvfølgelig er en bedre løsning, at du passer på dine tænder. Hvis de først er blevet gule, så kan du også forsøge at bruge tandpasta, der er lavet til at gøre dine tænder hvide. Det giver dog næppe et lige så godt resultat, som hvis du får lavet en professionel tandblegning.