Dødsfald blandt dine nærmeste – Hvad skal du gøre?

Hvis en af dine nærmeste er gået bort, kan det naturligvis være en rigtig sørgelig og uoverskuelig tid. Det kan være svært at skulle håndtere og se sig ud af alt det praktiske og juridiske, som følger med et dødsfald. Men ikke desto mindre, er der nogle forskellige ting, som er nødt til at komme på plads. Men hvad skal du egentlig stille op i sådan en situation?

Kontakt en bedemand

Som noget af det første, skal der kontaktes en bedemand. En bedemand kan hjælpe dig med alt det praktiske såsom at kontakte kirken, præsten og kordegnen. Desuden henter de den afdøde i kiste hvad end dødsfaldet sker i hjemmet, på hospitalet eller andet. De kan hjælpe dig med alle de spørgsmål på området, som du ikke kender svaret på selv.

Tømning af dødsbo

Den afdødes hjem skal også tømmes på et tidspunkt. Det kan være rigtig svært for nogle, mens andre ser det som noget, der bare hurtigt skal overstås. Tømningen af dødsboet haster ikke lige så meget som at kontakte en bedemand. Derfor kan du tage tingene i dit eget tempo. Hvis du slet ikke kan overskue selv at tømme hjemmet, kan du også få nogle ude fra til at varetage denne opgave. Der findes folk, som går professionelt til opgaven og ordner alt det, du ikke selv kan overskue i situationen. Hvis I gerne vil klare det selv, så vær sammen om det og mærk efter, hvad I har brug for. Skal det hurtigt overstås? Eller skal I have tid og ro til at klare opgaven?

Tøj til den afdøde

Inden begravelse skal du og de andre nærtstående vælge noget tøj til den afdøde. Det kan enten være et sæt, som vedkommende tit gik i eller noget, som den afdøde bar på en stor dag i hans/hendes liv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *