Dyrk friluftslivet i din ferie

En ferie er ofte et tiltrængt pusterum fra hverdagens daglige trædemølle, og derfor er det naturligvis rigtig vigtigt at få slappet ordentligt af. Desværre ender flere danskere med at blive meget mere inaktive i ferien end godt er, men det kan man hurtigt gøre noget ved. Her kommer tre tips til, hvordan du kan dyrke friluftslivet i din ferie og koble af til motion i smukke og anderledes omgivelser.

 

Skiferien

Skiferien er en evig klassiker, og den holder stadig den dag i dag. Der er bare noget magisk over at suse ned ad bakkerne i høj fart eller løbe en smuk tur i skoven mellem de sneklædte grantræer. Du skal naturligvis have en masse udstyr med, så du kan holde varmen i frostgraderne, for eksempel nogle gode Stanley termoflasker. Stanley termoflasker sørger for at holde din kaffe eller te varm på farten, så du altid har et ekstra skud energi ved hånden.

 

Vandreferien

Hvis sne ikke lige er din ting, er der heldigvis masser af muligheder for at få en rigtig god og aktiv ferie alligevel. Vandreferier kan være næsten meditative, både hvis du går alene eller sammen med andre, og du kan komme ud og vandre i mange forskellige lande, lige fra skovbeklædte Sverige til varme og tørre Mallorca. Hvis du har et par gode sko og et telt med dig, vil næsten hele verden ligge åben for din fod.

Kanoturen

En anden smuk måde at opleve naturen på er ved at glide afsted gennem vandet i en kano. Der er flere steder i Danmark, hvor du kan leje kanoer, men du har også mulighed for at komme ud og ro andre steder i verden. En særlig fordel ved kanoturen er, at du kan have din bagage og pakkenellikere liggende i båden, så du kun skal slæbe på dem, når I slår lejr på en campingplads.