spiller computer

Er computerspil dårlige for psyken?

Det er et spørgsmål, som der i medierne og diverse andre forummer bliver stillet igen og igen. Og ofte bliver det bragt på bane i forbindelse med de mange børn, der nu om dage kan bruge op til flere timer hver dag på at sidde og spille computerspil. Det er således et emne, der er blevet vendt og drejet et utal af gange, men aldrig har man kunne nå frem til en entydigt svar. Det, man derimod kan finde frem til, er, at der er nogle fordele lige såvel, som der er nogle ulemper ved det at spille computerspil. Og om det så er til skade for ens psyke, det er noget, der vil blive ved med at blive diskuteret lang tid ud i fremtiden, idet der vil blive ved med at være tilhængere af de mange spil, lige såvel som der vil være modstandere.

Det er godt at være beskæftiget på den ene eller anden måde

For det første må det antages som værende en fordel, at nogle firmaer i dag kan leve stort på at designe, udvikle og sælge computerspil. Når det er sagt, kan man ikke komme udenom at nævne Battlenet, som virkelig er et amerikansk computerspilsfirma, der nyder en stor succes lige for tiden. Og det med god grund herfra kommer nemlig nogle af de mest populære spil, som der bliver taget godt i mod af ældre såvel som unge. Og det er således en virksomhed, der har formået at forstå sin målgruppe og holde fast i den. Virksomheden har mange ansatte, og den sætter derfor en god økonomi i gang – og i sidste tilfælde er det sådanne ting, der får alt til at hænge sammen. Også psyken – for har man ikke et job, kan det går hårdt ud over en psykiske tilstand.

Derfor kan det for nogle være hårdt for psyken

Når man giver sig til at spille nogle af de spil, som Battlenet har udviklet, kan det dog til tider godt virke en smule overdrevet og voldsomt. Og især for de mindre børn er der nogle ting, der kan virke grænseoverskridende. Og det er netop i de tilfælde, at der bliver talt meget om psyken. Det skyldes, at det frygtes, at de scener, som der kigges på, kan føre til nogle voldsommere tanker, der senere hen kan afgøre den måde, som man håndterer forskellige situationer på. Nogle mener, at der er en større chance for at blive kriminel, mens andre dog bare mener, at det er simpel underholdning.

De fleste oplever kun fordele

Og det er det nok også langt hen ad vejen. Der er nemlig også mange fordele ved de mange spil. For det første bliver alle underholdte, mens de spiler, og ofte gør de det også i samspil med andre, hvorfor det må antages at være den moderne måde at være sociale på. Derudover kan man blive bedre til for eksempel det engelske sprog, idet meget kommunikation foregår på engelsk. Børn har derfor mulighed for at udvikle deres ordforråd, og det er jo om noget godt for psyken.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *