ÉT-TRINS-RAKETTEN TIL MERE TID I HVERDAGEN

(Pling!) Du har netop scoret dig en gratis omgang viden om, hvordan du giver dig selv mere tid i hverdagen. Tillykke!

Du ved det. Jeg ved det. Ham ovre i den anden ende af motionscentret ved endda også; vi får ikke mere tid i hverdagen, desværre.

Der er kun 24 timer eller, hvis du regner lidt på det, 1440 minutter på et døgn. Tiden er derfor knap, hvis du gerne vil have det maksimale ud af din dag. Og hvem vil ikke det?

Det vil de fleste af os jo godt. Om det så handler om at finde tid til at slå benene op til et stykke af sin yndlingsserie, trække i løbetøjet og træne op til halvmaratonen eller få timerne til at gå op, så du kan finde tid til det, der betyder noget for dig.

Men, hvordan gør du så det? Jo altså, du kan fx anskaffe dig en ny kalender, hvor du kan holde styr på de mange gøremål, du har i løbet af ugen. En kalender kan være et rigtig godt værktøj til at få planlagt din hverdag. Så skal du heller ikke gå rundt med tankerne om, hvad du nu skal de forskellige dage. Du kan altid slå op i kalenderen og have klarhed over, hvad du skal de forskellige dage.

Planlæg dig til mere tid

Med en kalender ved din side kan du planlægge og prioritere dig til mere tid i din hverdag. Tid til familien. Tid til dig selv. Tid til det, som betyder noget.

Ønsker man sig en sundere livsstil er tiden ofte den store barriere; har man nu også tid til løbeturen efter arbejde? Er der tid i dag til at skifte købepizzaen ud med en sund anretning? Har jeg overhovedet tiden til at gå i fitnesscenter?

Disclaimer! Du får ikke flere timer i døgnet med en kalender. Men du får til gengæld muligheden til at planlægge dine timer bedre – så du får det bedste ud af døgnets vågne timer. En kalender kan hjælpe dig med at få prioriteret din tid på en hensigtsmæssig måde.

Find kalenderen der passer til dig

Det er så nu, hvor jeg skal skrive, at en kalender ikke bare er en kalender. Men ærlig talt, en kalender er ikke ”bare” en kalender. Der findes mange type kalendere – for eksempel timerkalendere, dagskalendere, ugekalendere og årskalender og sikkert flere derover, eller midt imellem.

Er du blevet nysgerrig efter, hvor mange slags kalendere der findes, kan du fx dykke ned i udvalget af kalendere hos en af de mange kontorforsyninger i Danmark.

Skab det overblik som du behøver. Jeg vil anbefale at du, inden du køber dig en ny kalender, starter med at stiller dig disse 3 spørgsmål: Har du behov for mere end en kalender? Ligger dine aftaler spredt ud? Er du typen, der skriver små notitser?

Kalendere fås nemlig i mange forskellige former og med forskellige formål for øje. Det kan derfor godt betale sig for dig, at inden du giver dig i kast med at købe en kalender – at gøre dig nogle tanker omkring, hvilket behov du har.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *