angstbehandling aarhus

Få bugt med angsten med den rette behandling

Når din krop fornemmer fare, tager angsten kontrollen over din krop og dine tanker, så du kan komme hurtigst muligt væk fra den farlige situation. Det er jo en meget smart funktion – men når kroppen begynder at reagere i situationer, der almindeligvis ikke er farlige, forringer det livskvaliteten hos den angstramte.

Cirka hvert femte barn på en klasseårgang oplever angstsymptomer, og især børn og unge kan opleve symptomer på angst uden at vide det og uden at fortælle nogen om det.

Hvis du er bekymret for, om dit barn lider af angst, er det derfor en god idé som forældre at kunne genkende nogle af symptomerne.

Hvis du gerne vil vide mere om symptomerne og behandlingen af dem, kan du blandt andet læse mere om angstbehandling i Århus her.

angstbehandling aarhus

Hvad er angst?

Angst er den mest udbredte psykiske lidelse blandt børn og unge. Typisk vil et barn med angst føle sig utilstrækkelig og isolere sig selv.

Hvis dit barns angst ikke bliver opdaget og behandlet i tide, kan det komme så vidt, at barnet ikke længere har lyst til at komme i skole og deltage i sociale aktiviteter. Dermed kan barnet risikere, at evnen til at fungere socialt vil være forringet senere i livet.

For at spotte angst hos dit barn, kan du holde øje med symptomer som søvnproblemer, ondt i maven, koncentrationsbesvær, dagdrømmeri og dårlige præstationer i skolen.

Det er meget vigtigt, at du og dit barn ikke er alene om at bekæmpe angsten. Hvis du har en fornemmelse af, at dit barn oplever angst, er det derfor en god idé, at dit barn snakker med en læge eller psykolog, der har erfaring på området. Symptomer på angst er meget individuelle og kan – især hos børn og unge – være svære at genkende. Det er derfor vigtigt at få hjælp til at finde den angstbehandling, der passer til lige præcis dit barn.

Find den rette angstbehandling for dig

Første skridt på vejen i kampen mod dit barns angst er at sørge for, at dit barn vokser op i trygge rammer og ikke udsættes for ekstreme krav.

Når det handler om børn og unge, er angstbehandling i familiebaserede grupper en fordel. Det betyder, at du som forælder deltager i behandlingen sammen med dit barn. På den måde lærer du og dit barn i fællesskab at håndtere angsten bedst muligt. Angstbehandling i grupper er ofte baseret på kognitiv adfærdsterapi, hvor dit barn lærer at se angsten i øjnene og udfordre den.

Samtidig får dit barn redskaber til at takle de situationer i hverdagen, hvor angsten opstår.

Der findes mange andre metoder til angstbehandling end denne, og derfor er det en god idé at tage en snak med en behandler, så dit barn får den helt rette behandling.

Uanset hvilken angstbehandling I vælger, er det vigtigt at finde en behandling, hvor dit barn føler sig tryg, så der kan være størst muligt fokus på selve behandlingen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *