Få et indblik i forskellige former for terapi

Er du interesseret i terapi og gerne vil lære mere om det? Så er du helt sikkert ikke den eneste. Terapi er nemlig interessant af flere årsager. Der findes flere forskellige former for terapi, hvorfor det kræver en dybere indsigt i de forskellige former for terapi for at få en indsigtsfuld forståelse for terapi som helhed.

I de nedenstående afsnit vil du blive klogere på, hvad henholdsvis Tankefeltterapi og Psykoterapi er, og hvordan disse former for terapi kan hjælpe dig, uanset om du bor i Vejle, Middelfart eller Fredericia.

Hvad er terapi helt overordnet?

Helt generelt så handler terapi om at behandle fysiske eller psykiske lidelser. Det er den korte forklaring. Men hvordan behandler man så disse fysiske og psykiske lidelser? Dette kan gøres ved hjælp af forskellige former for terapiformer, som du vil blive præsenteret for i det nedenstående.

Tankefeltterapi som behandlingsform

Denne form for terapi handler om, at kroppen bliver opdelt i forskellige felter, hvor terapeuten ved hjælp af milde bank med fingerspidserne kan stimulere kroppens energibaner. Dette kan på sigt hjælpe dig – både fysisk og psykisk. Oftest kan man allerede mærke en positiv forskel efter den første behandling. Denne form for terapi er holistisk, fordi den anerkender, at kroppens fysik og psyke hænger sammen og kan påvirke hinanden.

Hvad handler psykoterapi om?

Psykoterapi handler ikke i så høj grad om kroppens fysik – i modsætning til tankefeltterapien. Ved psykoterapi er det samtalen, der er i fokus. Forskellige terapeuter har forskellige teknikker og metoder, hvorfor det er svært at sige på forhånd, hvad en konkret psykoterapeutisk session går ud på.

Man kan dog sige, at det helt generelt handler om at få indsigt i problemerne og derefter hjælpe med at løse disse problemer med forskellige værktøjer, der kan tilbydes, og som man kan arbejde videre med i fremtiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *