Nute te

Få et sundere liv med økologisk te

Som te-entusiast kan man nå og få drukket rigtig meget te på kort tid. Derfor er det vigtig at vælge te, som indeholder gode stoffer, som har egenskaber der har en positiv effekt på kroppen. Når man alligevel drikker teen, kan man lige så godt få så meget ud af den som muligt.

Vælg derfor økologisk te fra Nute, som dyrkes og behandles på en skånsom måde, som både er god for dig, miljøet og dem, der producerer den.

Få fuld gavn af teens positive egenskaber

Når du drikker økologisk te, får du fuld gavn af teens positive egenskaber. Ved konventionel produktion går mange af teens egenskaber tabt under produktionen, hvilket er en stor skam. Det er netop disse stoffer som gør teen til en magtfuld helsedrik, så vælg derfor økologisk te for at få mest ud af din kop te.

Ved hylden i dit lokale supermarked, kan du tage et tjek på hvilke ingredienser der er i teen før du tager den med hjem. Prøv for eksempel en hurtig google-søgning på de forskellige urter der måske er tilsat i teen, og find ud af hvilke positive egenskaber de indeholder. Eller undersøg web-butikkerne for hvilke te-blandinger der sælges der. Ofte kan du nemmere finde gode te-mærker, som tager ansvar for deres produktion og produkt, og giver dig den bedst mulige te.

Undersøg hvilke positive virkninger du er på udkig efter, og find en te der indeholder naturlige ingredienser som giver dig netop det du er på udkig efter. I stedet for at gå efter din vante te, så vælg en der hjælper dig med at blive sundere.

Slip for skadelige kemikalier og tilsætningsstoffer

I konventionel te kan der være brugt mange skadelige stoffer i produktionen. Det kan være alt fra kunstgødning, sprøjtegifte til at slå insekter og uønskede planter ihjel, kemikalier under behandlingen og tilsætningsstoffer som skal forlænge holdbarheden, forstærke smagen eller forbedre udseendet.

Selvom disse stoffer gerne ikke skulle ende i det færdige produkt, findes der ofte rester fra dem i te-blandingerne der findes på hylderne i butikkerne alligevel. Det siger sig selv, at det ikke er sundt at indtage disse stoffer. Mange af den forstyrrer hormonbalancen, og kan for eksempel skade den reproduktionsevnen hos mennesker. For at undgå risikoen for at indtage skadelige stoffer gennem teen, gør du klogt i at vælge økologisk.

Overvej derudover dem, der står med kemikalierne under produktionen! Da te ofte produceres i ulande som for eksempel Sri Lanka, er der på konventionelle te-plantager ikke altid udleveret tilstrækkeligt eller intet beskyttelsesudstyr til de ansatte som skal behandle teen. Disse mennesker indånder de skadelige dampe, og arbejder i den hver dag.

Vælg derfor økologisk te – både for din egen og deres skyld. Når der er større efterspørgsel for økologisk te, vil flere plantager naturligt blive lagt om til økologisk landbrug – og så har du været med til at forbedre levevilkårene for mange udsatte familier.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *