Få hjælp til at droppe smøgern

Det er lidt vanskeligt at komme med gode grunde til at fortsætte med at ryge. Til gengæld står grundene til at kvitte smøgerne i kø: det er usundt at ryge, man kommer til at lugte af røg, ikke-rygere har måske ikke lyst til at kysse med dig og så koster det en hulens masse penge. Penge, der kunne bruges på andre, sjovere og næsten helt sikkert sundere ting. Helt ærligt, så er der ingen valid grund til ikke at forsøge at holde op med at ryge. Et fåtal er i stand til at gøre det selv på ren rå vilje. De fleste har brug for lidt hjælp. Rigtig mange søger vejledning på det lokale apotek, men det er faktisk muligt at lære at droppe smøgerne uden farmaceutika ved hjælp af en hypnotisør. Diverse hjælpemidler fra apoteket indeholder typisk nikotin. Det selvsamme stof, der gør, at man bliver afhængig af cigaretter. Det giver rigtig god mening at navigere udenom den slags produkter, når man forsøger at gennemføre et rygestop.

 

Hypnose og samtale som hjælperedskab

En hypnoseterapeut tager udgangspunkt i en tankegang, hvor man siger, at trangen til at ryge ikke er naturligt i vores hjerner. Man bliver påduttet den på grund af den afhængighed nikotin skaber. De fleste ikke-rygere vil nok kalde rygning en ækel vane. Ja, undskyld det lidt bramfrie sprog. Det er vanen og ikke mennesket med vanen, der tænkes på her. En hypnoseterapeut kan via samtaler og hypnose i rigtig mange tilfælde få folk til at skrotte cigaretterne og dermed den vanedannende nikotin. Den vigtigst forudsætning for succes i et sådant forløb er VILJE. Man skal ville kvitte smøgerne.

 

Indeni enhver ryger er der en ikke-ryger

Vi er ikke født til at blive rygere. Det er et valg, vi aktivt træffer. Og ligesom man kan vælge at blive ryger, så kan man efterfølgende vælge at blive ikke-ryger. Første skridt, og på mange måder det absolut vigtigste skridt, nemlig viljen til at blive røg-fri. Den bedste motivation findes netop i denne aktive stillingtagen til ens rygerliv. Desværre er selv de bedste intentioner ikke altid nok, og så kan det være nødvendigt med professionel hjælp. Pengene er hurtigt tjent ind ved et komplet rygestop. Prøv selv at regne lidt på, hvor meget, du bruger per uge eller måned på smøger. Det er rigtig mange penge at bruge på noget, man ikke selv helt har kontrol over. Mange tænker måske, at de har kontrol over deres rygetrang, men kontrollen er det første, der forsvinder, når man er afhængig af noget.

 

Kvit smøgerne med hjælp fra din lokale hynotisør

Er du seriøs i dit ønske om at kvitte cigaretterne, men har brug for professionel vejledning og støtte, så søg for eksempel hjælp hos en lokal hypnotisør. Vedkommende vil hjælpe med at opnå et rygestop. Et eksempel på en lokal certificeret hypnoseterapeut er Trine Rosendal, der tilbyder hypnose rygestop i Holstebro. Bor du langt herfra kan du søge hjælp hos en af hendes kollegaer i dit nærområde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *