Få mere bevægelse ind i hverdagen

Kender du det med, at du gerne vil bevæge dig mere og motionere mere, men du får aldrig begyndt på det? Det handler om at komme ind i en vane. Det sværeste er at komme i gang. Når først du er inde i en vane, vil du begynde at nyde at være aktiv med din krop.

 

Lyt til din krop

 

Først og fremmest er det vigtigt, at du altid lytter til din krop. Du skal bevæge dig så meget, som du kan og har lyst til. Kan du mærke på din krop, at noget gør ondt, eller at du overbelaster dig selv, er du nødt til at skrue ned. Når først du har fået tanken ind i hovedet om, at du skal til at være aktiv, kan du måske ikke vente med at give den fuld gas. Men hvis du ikke er vant til at bevæge dig, er du nødt til at tage det i et roligt tempo. Hvis du allerede har noget, der gør ondt i din krop, når du prøver at dyrke motion, er det en god idé at få det tjekket. Se mere her på sundeben.dk.

 

Begynd til en sport

 

Hvis du gerne vil have motion ind i din hverdag på en måde, hvor det bliver sjovt, og hvor du ikke er alene om det, kan du begynde til sport. Når du først har meldt dig på et hold, vil du også føle dig nødsaget til at tage af sted hver uge. Hvis du selv skulle bestemme, hvornår du skal motionere, er det ikke sikkert, at du ville få det gjort.

 

Start stille og roligt ud

 

Hvis ikke du har lyst til at lægge ud med gå til en sport eller starte i et fitnesscenter f.eks., kan du sagtens starte stille og roligt ud. Begynd f.eks. med at gå en tur et par gange om ugen.