Få ro i sindet med en sund økonomi

En rodet og usund økonomi kan holde en vågen mange nætter i streg. Det går ind og påvirker livet på alle parameter – og kan påvirke familielivet i en negativ retning.

Derfor er det vigtigt at have sat sig ordentlig ind i vigtige begreber, så der ikke pludselig er noget som kommer som et chok eller uventet. Hvis man aldrig har fået en ordentlig gennemgang af finanser og budgetter, så kan det sætte en i nogle vanskelige og besværlige situationer.

Gældsbreve og lån
De fleste af os har gæld på den eller anden måde. Det er sjældent, at man kan gå igennem et helt liv uden at optage nogen form for gæld. Derfor kan det også godt betale sig at bruge 5-10 minutter på at sætte sig ordentlig ind i tingene.

Når man optager gæld, så er det også vigtigt, at der er noget formalia som er i orden. Derfor kan det være en god idé at lave et gældsbrev. Men hvad er egentlig gældsbrev definition? Et gældsbrev er et skriftligt og underskrevet løfte om at tilbagebetale lånte penge. Dette kan være en stor fordel at gøre hvis der fx er tale om et familielån – hvor børn låner af forældrene til fx en bil eller lejlighed.

Gå bekymringsfrit i seng

Når man sikrer, at der er styr på aftalerne, så er der pludselig en masse tankemylder som vil forsvinde. Gennem et gældsbrev laver man nemlig en klar og tydelig aftale, som både er til stor fordel for låner og skyldner.

Der er ikke noget, som man kan være i tvivl om. Og det kan ikke pludselig ende i uenigheder og problemer mellem låner og skyldner. Ved en skriftlig aftale er der nemlig intet at gå fejl af. Sørg gerne for at begge parter har en kopi af gældsbrevet.