Gå gennem livet med sunde fødder

Har du ofte ømme og besværlige fødder? Opnå bløde, dejlige og sunde fødder med den skønneste fodpleje. Læs med herom, hvordan du kan opbygge en god rutine, når det kommer til velplejede fødder. Vi håber her på redaktionen, at vores råd kan inspirere dig til at forkæle dig selv lidt ekstra.

 

Sunde vaner til sunde fødder

 

Der findes en række tommelfingerregler, der giver dig en god forudsætning for sunde fødder hele livet. Tørre fødder der sprækker, manglende fugt, pleje eller forkert behandling kan få store konsekvenser på sigt.

 

Lad os sige at det står galt til med dine fødder, og de næsten ikke er til at gå på. Så kompenserer du på en anden måde, ved f.eks. at lægge vægten og belastningen anderledes end du normalt plejer. Denne pludselige og anderledes belastning giver dig i sidste en udfordring for f.eks. knæ. Hvis først smerterne manifesterer sig i det ene knæ, så forsætter den onde spiral, da kroppen så kompenserer ved at disponere belastningen på modsatte knæ.

 

Derfor er det så super vigtigt også at tage fodplejen lidt alvorligt, selvom virkningen ikke er lige så synlig som f.eks. pleje af ansigtet. Læs med om de forskellige tommelfingerregler her, og giv dine fødder en sund tilværelse!

 

  • Vask dine fødder. Hver dag!
  • Husk at skylle al sæben af fødderne, når du har været i bad. Dette gælder særligt dine fødder, da sæben i sig selv kan have en udtørrende effekt på fødderne.
  • Rene sokker. Hver dag!
  • Våde og fugtige fødder inviterer til fodsvamp. Derfor er det en god idé at tørre dine fødder ordentligt, før du tager sokker på.
  • Behandl din hårde hud på fødderne.
  • Anvend en god fodcreme, der formår at blødgøre.

 

Den rigtig gode og lækre fodpleje tager lidt ekstra tid, men i sidste ende vil dine fødder takke dig for det.