Gode råd: Slip af med din tandlægeskræk

Meget få mennesker er begejstret for deres tandlæge. De fleste gyser blot ved tanken om, at de har en tandlægetid den efterfølgende uge, og dette er ret problematisk. At være bange for sin tandlæge er blevet så almindeligt, at man kalder skrækken for ”tandlægeskræk”, og rigtig mange mennesker lider af dette og nægter af den grund at gå til tandlæge. Dog er det vigtigt at gå til tandlæge, hvis man ønsker sunde og holdbare tænder, der bliver i munden i mange år. Hvis man ikke behandler sine tænder, er der nemlig en stor chance for, at de falder ud, og de færreste mennesker ønsker at gå rundt helt tandløs.

Dog kan tandlægeskræk godt behandles og forbygges. Behandlingen dækker på, at man får snakket ud med sin tandlæge om sin tandlægeskræk, og på den måde bliver der fundet en løsning på problemet. De fleste tandlæger har dog også nogle råd til deres patienter, da det naturligvis ikke er i tandlægernes interesse at gøre deres patienter bange. Lider du af tandlægeskræk, får du herunder 7 gode råd til, hvordan du kan slippe af med det, så du har det bedre næste gang, at du skal til tandlæge.

  1. Erkend din angst og snak med andre om den.
  2. Vælg en tandlæge, som du har tillid til, og som har lyst og tid til at hjælpe dig med at behandle din angst.
  3. Forbered dig på dit tandlægebesøg ved at lave de ting, som får dig til at slappe allermest af.
  4. Mød altid veludhvilet op til din tandlæge, og vælg gerne en tid om formiddagen, så du ikke når at blive stresset i løbet af dagen.
  5. Få din tandlæge til at forklare, når han eller hun gør noget, og hvorfor det bliver gjort.
  6. Spørg altid under behandlingen, hvis der er noget, der undrer dig.
  7. Læg evt. med et håndspejl under behandlingen, så du kan følge med hele tiden.

Find den rigtige tandlæge

Har du tandlægeskræk, er det vigtigt, at du bruger tid på at finde den helt rigtige tandlæge. Bor du i nærheden af Nørresundby, er Tandklinikken Torvegade et rigtigt godt eksempel på et team bestående af tandlæger, der bruger tid og energi på patienter med tandlægeskræk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *