Gør motionen sjovere og få lyst til at dyrke det mere

Du vil måske gerne i bedre form, men kan ikke helt finde lysten til det. Det kan være at stå i et fitnesscenter og løfte tunge ting ikke taler til dig. Og måske virker idéen om blot at løbe ligeud i 30 minutter ufattelig kedelig. Men du vil stadig gerne dyrke motion, det skal blot være lidt sjovere, så du faktisk gerne vil blive ved. Det er et dilemma som en del oplever. Heldigvis behøver motion ikke være kedeligt og ensformigt. Der er motionsformer til enhver personlighed.

Sådan gør du motionen sjovere

Idéen bør være at finde sjove former for motion, der stadig er sunde og ikke kun sjove. For ellers ryger meningen med at dyrke motionsformen lidt. Her er nogle eksempler, du kan prøve:

  • Du kan anskaffe en trampolin til haven, hvor du frit kan udfolde dig, som du vil. Her kan du udføre den motionsintensitet, du selv finder tilstrækkelig. En trampolin byder på en væld af sjove idéer. Det kan umiddelbart ikke lyde så hårdt blot at hoppe rundt, men du får hurtig pusten op efter et par minutter af nonstop motion på trampolinen. Især en JumpMaster trampolin https://trampolinguiden.dk/jumpmaster-trampolin/ er en god mulighed, da dens størrelse passer til voksne.
  • Løbetræning er en af de mest effektive metoder til at mindske fedtprocenten, især fedtet på maven ryger af via løbetræning. Hvis det er en tand for kedeligt for dig, kan du downloade apps til din smartphone, der gør løbeturen mere interessant. F.eks. appen Zombies, Run!, hvor du skal løbe fra zombier – dvs. du skal f.eks. spurte, når appen siger, at zombierne er tæt på.
  • En af de bedste måder at blive ved med at dyrke motion, er hvis du har nogen at gøre det med. Tjek din lokale idrætsforening om mulighederne for diverse holdsport eller holdaktiviteter.