Guide: Sådan gør du din shopping mere miljøvenlig

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold.

 

Vi bliver mødt med det alle steder: vores forbrug skal nedsættes, og vores vaner skal omlægges, hvis vi skal have en fremtid på jorden. For mange virker det uoverskueligt at finde hoved og hale i, hvor man skal starte, hvis man gerne vil gøre en forskel. Et godt sted at starte er med at kigge på sit forbrug. I langt de fleste tilfælde kan det nemlig forholdsvist nemt blive mere miljøvenligt.

I dette indlæg finder du en guide med tre gode råd til, hvordan du kan gøre din shopping mere miljørigtig. Faktisk er det nemmere, end du måske lige går og tror.

 

1. Overvej hvad det er, du køber

De fleste danskere bruger flere penge på shopping, end hvad godt er. Dette er der flere forskellige årsager til. Udbuddet har eksempelvis aldrig været større – online såvel som offline. Det er altså nemmere end nogensinde før at svinge kortet. Der er dog ingen tvivl om, at vi er nødt til at sænke vores forbrug, hvis vi ønsker en grøn fremtid. Derfor bør du blive mere opmærksom på, hvad det egentlig er du køber.

Som hovedregel bør du altid gå efter basic-varer, som du kan bruge igen og igen. Derudover er det en god idé at ”sove på den”, hvilket betyder, at du lige overvejer din investering i en dag eller to, for at finde ud af, om du virkelig har brug for den pågældende genstand.

Mode-bloggen.dk er et online mode- og livsstilsmagasin, som blandt andet kan gøre dig meget klogere på, hvilke trends du bør følge og meget mere. Følg linket for at få en masse fremtidig inspiration.

 

2. Overvej hvor du vælger at shoppe henne

I takt med at der kommer mere og mere fokus på miljøet, og hvad vi kan gøre for at passe godt på det, så kommer der også flere butikker, som følger denne udvikling. Dette betyder, at flere og flere virksomheder arbejder med miljøet i fokus, hvilket eksempelvis kan være, at de udelukkende sælger bæredygtigt tøj eller anvender genbrugsmaterialer.

Hvis du kunne tænke dig at gøre din shopping mere miljøvenlig, bør du med andre ord overveje, hvor det er, du vælger at shoppe. Herfra giver det sig selv: jo mere miljøvenlig butikken er, jo mere miljøvenligt bliver din shopping.

Hos chopin.dk finder du et stort udvalg af modetøj til gode priser. Virksomheden har et No Co2-certifikat, som bevidner, at forretningen har fokus på en grøn udvikling. Du kan både handle online og i deres fysiske butik

3. Få en række gode hverdagstips til et grønnere liv

Hvis du kunne tænke dig en række gode hverdagstips til, hvordan du kan leve mere miljøvenligt, så kan du med fordel klikke ind på noco2.dk. Uanset om du ønsker en mere grøn virksomhed eller dagligdag som privat, så er der en masse god hjælp at hente på denne side.

No Co2 tilbyder en ordning, hvor der fokuseres på en grøn forskel. Hvis du tilmelder dig ordningen, vil du kunne blive klogere på, hvorledes private og virksomheder kan foretage små, men meget vigtige ændringer for miljøets skyld. På siden finder du desuden en masse god information og inspiration, som kan. hjælpe dig godt på vej mod en grønnere fremtid.