Har du brug for en tandtekniker?

De fleste søger straks til en tandlæge, når de har problemer med deres tænder. Men ofte viser det sig, at hjælpen i højere grad bør findes hos en tandtekniker.

Forskellen mellem en tandlæge og en tandtekniker kan på overfladen være svær at blive klog på. Her kan du læse om forskellen mellem de to professioner, samt hvordan en tandtekniker kan være den rigtige hjælp for dig.

Hvad er en tandtekniker?

En helt almindelig tandlæge, som vi kender det, har primært til opgave at undersøge din munds og dine tænders sundhed. En tandlæge beskæftiger sig med tandeftersyn, tandrensninger og behandling af huller i tænderne. Står du med problemer med dine tænder, tandlægen ikke selv kan rette op på, henviser han eller hun dig som regel til en fagperson med speciale i netop den situation, du står i.

Står du og har brug for en eller anden form for tandprotese, vil din tandlæge henvise dig til en tandtekniker. En tandtekniker er nemlig specialisteret i kroner, broer, tandproteser og andet, som anvendes i tandlægepraksis.

Når der er brug for en tandprotese

Får du brug for en tandprotese, vil du sammen med en tandtekniker tale om, hvilke specifikke behov, protesen skal opfylde. Når I har afklaret, hvad du har af behov, tager tandteknikeren et aftryk af det sted, protesen skal placeres. Ud fra dette aftryk laver han eller hun en midlertidig form, som skal danne baggrund for den endelige protese. Tandteknikeren vil altid sørge for, at protesen opfylder dine behov. Her er målet blandt andet, at du ender med at få en protese, der ikke skiller sig ud fra dine andre tænder eller ser unaturlig ud.

Hvis du har brug for hjælp fra en tandtekniker i København, bør du besøge Reipurth Dental. Gennem tæt samarbejde vil du her kunne få netop den protese, du har gavn af.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *