psykolog hjælp

Har du nogensinde overvejet at konsultere en psykolog?

Det kan være et prekært emne, det med at modtage psykologhjælp. For selvom vi befinder os i det 21-århundrede, og det i dag er mere almindeligt udbredt, at man konsulterer en psykolog, end det var for blot 20 år siden, så er mange i dag stadig i tvivl, om de er berettiget til at modtage mental hjælp, hvis de ikke har været ude for en decideret livskrise; berettiget i den forstand, at mange ikke er helt klar over, om det er useriøst eller udtryk for et svagt sind at søge hjælp hos en psykolog, hvis man ikke har været ude for noget voldsomt traumatisk i sit liv, men blot har brug for at tale med én om de tanker, der fylder i hovedet på én. Her er det utroligt vigtigt at huske på, at alle mennesker er forskellige, hvilket også betyder, at vi alle har forskellige behov på forskellige tidspunkter af vores liv. Der er ingen problemer, der er for store eller små, der skal bestemme, om du er berettiget til psykologhjælp eller ej, og der er absolut ingen, der dømmer dig, hvis du vælger at modtage hjælp.

Ingen problemer er for små

Du er måske én af de mange, der tænker, at du godt kunne bruge noget hjælp til at få styr på den bunke rod, der ligger og flyder i dit hoved; måske er du stresset, måske føler du dig utilstrækkelig i en mere og mere perfektionistisk orienteret verden – måske plages du af hændelser fra din fortid. Du har måske skrevet dagbog for at sætte ord og løsninger på rodet eller det kan være, du har talt med en god ven eller et familiemedlem om dine tanker. Og måske oplever du, at det hverken hjælper at skrive eller tale med dine nærmeste omkring din mentale uorden. I dette tilfælde vil det være en stor hjælp, at kunne søge konsultation hos en person, som kan lytte og vejlede dig ud fra et neutralt grundlag.

Den mentale gevinst ved psykologhjælp

At tale om sine tanker og bekymringer har altid været den største hjælp til selvhjælp, og ved at konsultere en psykolog, som ikke kender dig personligt, kan du modtage den hjælp og lære de metoder, du skal bruge, for at få styr på dine tanker og for at komme videre i dit liv, uden at gå rundt med en masse dødvægt i hovedet. En psykolog kan se dit liv fra et objektivt perspektiv uden at lade sig påvirke af følelser og assistere dig i at komme ud af dit negative og/eller destruktive tankesæt. Er du bosat i Valby eller København, og kan du nikke genkendende til ovenstående beskrivelse, så tøv ikke med at kontakte en psykolog i dag. Det er ikke et udtryk for svaghed at søge hjælp, tværtimod, så er det et udtryk for styrke og en enorm selvindsigt og selvrespekt samt et ønske om at leve et bekymringsfrit liv, hvor du kan fokusere på det nære og væsentlige og være det bedste for dig selv og dine medmennesker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *