Har du svært ved at hænge sammen i hverdagen?

Hvis du har problemer med at få hverdagen til at hænge sammen, kan du søge hjælp. Der kan være mange årsager til, at dagene synes svære. Der findes heldigvis psykologer, der er specialiserede i at hjælpe mennesker, der har det svært. Psykologhjælp findes mange steder, og det kan i mange situationer være tilskudsberettiget.

Grunde til at opsøge en psykolog

Der er rigtig mange grunde til at opsøge en psykolog, og de kan ikke alle nævnes her, men nogle af de mest almindelige grunde til at søge hjælp er:

  • Man har brug for hjælp til at få hverdagen til at fungere

  • Man har det dårligt psykisk, og man vil gerne have det bedre

  • Man har brug for at dele ubehagelige oplevelser, tanker eller følelser med en, der lytter

  • Man har været udsat for nogle oplevelser f.eks. et dødsfald eller en ulykke, som man har brug for at få bearbejdet

Hvis du går med nogle af disse problemer, kan du søge psykolog. Du kan f.eks. overveje Robust Psykologhjælp hvis du bor i Århus, Skanderborg eller Odder.

Hvordan kan en psykolog hjælpe?

Psykologbehandling består i, at du tager til en eller flere samtaler med din psykolog. Under de her samtaler vil I undersøge dit problem og eventuelt årsagen til problemet. Samtalerne vil give dig en større evne til at løse dit problem på den rigtige måde. Du vil også få større selvforståelse og lære nogle teknikker, der gør, at du har nemmere ved at tackle dit problem fremover.

Psykologer kan hjælpe på flere forskellige måder, dog er det typisk gennem samtaler. Det kan være samtaleterapi, rådgivning, vejledning eller hjælp til strategier, du kan benytte fremadrettet.

Man er ikke altid alene ved psykologen. Nogle behandlinger sker i grupper. Om du skal i behandling alene eller i en gruppe afhænger af hvilken lidelse, du har, og hvilket omfang den er i.