Tandlægeservice

Hellere ondt i tanden end en smertefri rodbehandling?

Nej vel. Hvem kunne tænke sig det? Men når man hører om folk, der har fået lavet en rodbehandling, hører man oftest også om de smerter, der følger med indgrebet. Det er dog en skrøne og det er derfor ikke altid sådan at smerter følger i kølvandet på en rodbehandling. I dag kan man nemlig få lavet en rodbehandling hvor man helt undgår smerter. For at vide hvordan man undgår smerter er det måske rart at få på plads hvad en rodbehandling egentlig er. En rodbehandling kan nemlig være nødvendig af flere årsager. Dette kan være ved ved varig betændelse i tanden eller i dens nerve. Det kan også være nødvendigt hvis nerven til tanden eller selve tanden er død. I dette tilfælde kan bakterier trænge ind hvor nerven og blodkarrene tidligere gik ind i tanden, da disse vil være forsvundet. Det kan således lade sig gøre at hele tanden kan blive inficeret og betændelse og infektion kan opstå i knoglen og det er nu tid til en rodbehandling.

Det bliver så godt uden smerter

Infektion i knoglen lyder måske lidt voldsomt i nogles ører. Rodbehandling er dog en almindelig og meget brugt metode til at komme slem betændelse i tand og tandnerve til livs. Ved en rodbehandling fjerner man det inficerede nervevæv fra tandens krone og fylder tanden med et materiale, der er specielt beregnet til brug ved rodbehandlinger. Efterfølgende skal man være opmærksom på at tanden er mere porøs og derfor skal man være en smule forsigtig, så den ikke knækker når man spiser, da der er et ekstremt stort tryk på kindtænderne ved denne aktivitet. Der er derfor ingen garanti for at dette ikke vil ske. Derfor gør tandlægen alt for at du har de bedste forudsætninger for at hele. Selve rodbehandlingen gøres ganske smertefrit. I dag er teknologien og bedøvelsen så god at man ikke mærker noget. Det er smart for hvem kunne ikke godt tænke sig et smertefrit tandlægebesøg?

Smertefri rodbehandling er vejen til en glad tand

Grunden til at rodbehandlingen kan laves 100 % smertefrit er blandt andet fordi bedøvelsen foretages med en meget, meget fin og tynd nål for netop at undgå for meget ubehag når bedøvelsen skal lægges. Når først bedøvelsen har sat ind, mærker man absolut ingen ting. Hvis du har tandlægeskræk eller nåleskræk er det altid en rigtig god idé at fortælle det til den pågældende tandlæge så han eller hun kan tage sig allerbedst af dig. Således kan det faktisk lade sig gøre at få en smertefri og positiv oplevelse i tandlægestolen. Det at vide at rodbehandlingen kan foretages smertefrit gør det måske også nemmere at komme afsted til tandlægen for at få det ordnet. Man skol blot huske på at i sidste ende bliver rodbehandlingen jo udført for ens egen skyld, så man lige netop undgår at gå rundt med smerter på grund af en inficeret tandnerve. Rodbehandlingen er slet ikke et dårligt alternativ, når den nu engang kan foretages helt smertefrit.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.