Hjælp dine børn væk fra computeren med disse aktiviteter i hjemmet 

Nogle gange kan det være rigtig besværligt at overtale børnene til at droppe computerskærmen i bare 5 minutter. Men måske mangler de et alternativ? Her får du 3 gode råd til andre aktiviteter end computerspil.

Find den kreative side frem

Noget som i den grad kan stimulere børnenes hjerner, er kreativitet. Giv dem nogle forskellige muligheder, så de frit kan vælge hvad de har lyst til. Det kan være at tegne, male, et let broderi eller diamond painting. Kun fantasien sætter grænser for mulighederne. Det er bare vigtigt med flere valgmuligheder, da de ikke bliver begejstret hvis de ikke har lyst til at lave det. Ud over at stimulere hjernen, træner det også deres finmotorik. Og så får I nogle hyggelige timer med hinanden, hvor alt forløber stille og roligt, og det er kvalitetstid som både du og dit barn kan sætte pris på bagefter.

Alternativ motion

Motion er en god måde at få brændt alt deres krudt af på. Men i hjemmet kan det være lidt begrænset. De færreste har plads til en fodboldbane i haven, men der findes heldigvis alternative former for motion. Et bordtennisbord vil uden tvivl være et hit. Dette findes i deres fritidsinstitutioner, hvor de for det meste er optaget. De fleste børn elsker en god gang bordtennis, så at få et ind i hjemmet vil gøre underværker. Måske vil de endda selv begynde at søge væk fra computeren? Hvis man har en garage som ikke er overfyldt, kan det stå derude, så det rum kan blive sportsrummet. Dog kan du også få et udendørs bordtennisbord, hvis der ikke lige er plads til et bord indenfor. Der er ikke plads i haven til en fodboldbane, men der er i hvert fald plads til et bordtennisbord. Bordtennis er ikke den hårdeste sport, så også her kan du få noget kvalitetstid med dit barn.

Faste aktiviteter

For det meste spiller børnene computer fordi de keder sig og ikke har andet at lave. Hvis der er tid i løbet af ugen, kunne man planlægge en ugentlig spilleaften, med et udvalg af forskellige brætspil eller andet legetøj. Brætspil kan købes fra ny, men kan også findes ganske billigt i genbrugsforretninger, hvis man skal have et stort udvalg fra start. En hyggelig aften med brætspil og nærvær vil de fleste børn sætte snuden op efter. Hvis det er en fast dag om ugen, vil dit barn højst sandsynligt sætte ord på hvor meget de ser frem til det. Der er da intet rarere end at bruge tid med sine børn, og vide at de elsker det ligeså meget som du gør. Når det så er tid til at spille, så lad barnet vælge spil det første stykke tid, så de bliver en vigtig del af det.