Hold bedre styr på aftaler og tiden og få en mindre stressfyldt hverdag

I den travle hverdag vi danskere har i dag, kan det være svært at finde overskud og energi til at nå det hele. Flere og flere bliver ramt af stress, blandt andet fordi vi vil være med til det hele, og vi ikke vil sige nej til aftaler – vi skulle jo nødigt gå glip af noget. Der findes forskellige redskaber, som du kan bruge, hvis du føler, at der ikke er nok timer i døgnet til både arbejdsopgaver, det praktiske i hjemmet, træning, at spise den rette kost og at være social med familie og venner. Læs mere nedenfor og få en mindre stressfyldt hverdag.

Skriv ned, hold styr, opdater, analysér og konkludér

Selvom vi lever i en digital tidsalder, hvor vi kan klare stort set alt fra en computer eller mobil enhed, kan der i visse tilfælde være fordele ved at ty til den gammeldags metode med pen og papir. På alle mobiltelefoner er der en kalender, og ofte er den synkroniseret med computeren eller kærestens kalender, så der altid er styr på aftaler. Dog er en ny trend måske lige det, du har brug for, hvis du føler dig stresset i hverdagen, og ikke føler, at du når det, du skal. En bullet journal er et analogt redskab, du selv laver. Det eneste, du skal bruge, er noget at skrive med og noget at skrive på. En blyant og en notesbog er et udmærket udgangspunkt – så er det blot at gå i gang med at få organiseret hverdagen og de opgaver, den indeholder. Med en bullet journal – som du kan få inspiration til på alverdens blogs og instagramsider – giver du sig selv mulighed for at holde styr på, om du når det, du har sat dig for, og derefter bladre tilbage og analysere, så du kan konkludere, hvad der fungerer, og hvad der ikke rigtigt fungerer. Udover at organisere din hverdag, har undersøgelser vist, at det er stressnedsættende at skrive med kuglepen eller blyant, og det vil fremme din kreativitet at udarbejde din egen bullet journal. Så fat blyanten og kom i sving!

Hold styr på tiden og tæl ned

Hvis du ikke føler, at du når de ting, du skal, kan det være en idé at time din tid. Hvor lang tid bruger du for eksempel på rengøringen? Hvor mange minutter tager de gentagne arbejdsopgaver? Hvor lang tid tager det at cykle til og fra arbejde? Hvor lang tid bør du bruge på at gøre dig klar om morgenen? Ved at have nogenlunde styr på, hvor lang tid du bruger på de forskellige ting, kan du bedre planlægge din dag og få organiseret dit liv. Et instrument, der let kan hjælpe dig med at holde styr på tiden og fortælle dig, hvor lang tid du har tilbage til en specifik opgave, er en time timer. Denne kan indstilles på den varighed, du ønsker, og vil derefter visuelt tælle ned, så man hurtigt kan få et overblik over, hvor meget tid, man har brugt, og hvor meget tid, man har tilbage. Læs mere og se et stort udvalg af time timers på spektrumshop.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *