Hvad er mindfulness, og hvorfor kan det være en god idé?

Ordet mindfulness er meget oppe i tiden, men hvad dækker det egentlig over, og hvorfor er det efter sigende så god en idé at inkludere i sit daglige liv? Disse spørgsmål er normale at undre sig over, men du behøver heldigvis ikke gå meget længere og fundere over det. Her er nogle af grundene til, hvorfor mindfulness er blevet så stort og omtalt et emne.

 

The basics: Hvad det går ud på

Mindfulness som begreb stammer egentlig fra buddhismen og yogaen, men har fundet sit indtag i den vestlige verden, hvor det i stigende grad bruges som redskab mod al den stress og jag, der ellers har det med at karakterisere vores hverdag. Hvis man skal trække trådene simpelt op, handler mindfulness om at være i nuet: Ikke i de oplevelser, der har været, og som hører fortiden til, og heller ikke i fremtidens bekymringer. Mindfulness er altså lidt forsimplet sagt, kunsten at være nærværende i nuet. Det handler om at være til stede i hvad man har gang i for øjeblikket, og om at bruge alle kroppens sanser til dette ved at føle, lytte, smage, se og mærke efter, hvad der sker omkring én.

 

Måder at inkludere mindfulness i sin hverdag

Nu da du ved, hvad mindfulness overordnet handler om, er det måske også mere håndgribeligt, hvorfor det kan være en god idé at inkludere i dagligdagens trummerum. Spørgsmålet, der står tilbage, er så blot hvordan man gør dette i en allerede presset hverdag. Det er dog netop presset, der bør være belæg for at finde pladsen, så man kan få fokus og overskud tilbage i dagligdagen.

 

En god måde at gøre dette på, er ved gradvist at indføre forskellige mindfulness øvelser i sit daglige liv. Du kan med fordel lave din egen research om, hvad der vil fungere for dig, og for eksempel er det en oplagt mulighed at læse mere om mindfulness øvelser på en blog som Dullemagasinet.dk. Her kan du hente inspiration og idéer til en mere mindful tilværelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.