Hvad gør man, når konen ikke har lyst?

I løbet af et forhold kan der ske nogle ændringer – især følelsesmæssige ændringer, hvilket samtidig får indflydelse på alt andet.

Det er rimeligt udbredt at høre mænd, der er utilfredse med situationen i deres forhold. “Jeg føler, at min kone har ikke lyst til mig mere. Hvad kan jeg gøre ved det?” er der mange, som spørger.

Vi vil forsøge at give svaret her – baseret på råd fra de førende parterapeuter i Danmark.

Find årsagerne til problemet

Det er vigtigt for ethvert forhold, at der regelmæssigt er erotik og intimitet. Du bør altså finde en løsning, hvis din partner trækker sig og har manglende sexlyst.

Årsagen til problemet i dit forhold skal identificeres. Hvis du studerer de typiske årsager til manglende sexlyst hos kvinder, så er det ofte på grund af mangel på følelsesmæssig nærhed, stress, træthed, traumer fra tidligere oplevelser, eller at sexlivet simpelthen bare er blevet kedeligt med tiden.

Prøv at finde ud af, hvilken årsag der er skyld i problemerne i dit forhold. Når du kender årsagen, er der nemlig noget specifikt at arbejde på. Hvis problemet er stress eller træthed, så forsøg at gøre hverdagen nemmere for din partner, og vis at du støtter hende. Hvis det er fordi sexlivet er blevet kedeligt, så find på nogle nye idéer, der kan gøre det spændende igen.

Arbejd på den følelsesmæssige nærhed

Det mest udbredte problem som har indflydelse på kvinders sexlyst er den følelsesmæssige nærhed til partneren.

Mange mænd har svært ved at forstå det, da vi opererer på en lidt anden måde. Men for kvinder er det vigtigt, at de er åbne emotionelt før de åbner sig seksuelt. Det skal være sådan, at der er kærlighed til stede uanset, og ikke kun kærlighed på grund af sex. De fleste kvinder kan godt gennemskue, når mænd bare ønsker sex. Hvis du vil have et forhold med et godt sexliv i længden, så sørg for, at I har en tæt følelsesmæssig forbindelse hele tiden, og at I begge føler jer elskede og værdsatte i forholdet.

Tal med hinanden

En god løsning er simpelthen også bare, at du taler med partneren. Når I taler åbent med hinanden, kan I finde ud af, hvad der trykker jer. Det er altid den bedste måde at arbejde på tingene. Hvis I har svært ved selv at komme frem til de rigtige samtaler, og I har svært ved at bearbejde problemerne imellem jer, så kan parterapi være en løsning. Men prøv først at sætte tid til side for at tale ordentligt sammen – og vær ikke bange for at foreslå et par ændringer, der kan implementeres i forholdet, så I kan komme tættere på hinanden.