Hvad påvirker om vi kommer til at leve længe eller ej?

Nok et spørgsmål rigtig mange stiller sig selv uanset om man er mand eller kvinde. Vi vil jo egentlig alle sammen gerne leve et sundt og lykkeligt liv så længe som overhovedet mulig. Naturligvis er der nogle indlysende aspekter som påvirker ens levetid. Dog er der også noget, som er ude af din kontrol. Her tænkes der selvfølgelig på alderen.

 

Uanset hvor sundt man lever, vil ens udseende blive påvirket af alderen. Det hører egentlig med til det liv, vi har fået tildelt. Heldigvis kan du gøre en masse for at modvirke alderdommen.

 

Sådan påvirker din livsstil dit udseende

Det er ikke bare antallet af år som påvirker, hvordan du kommer til at se ud. Din livsstil har nemlig en kæmpemæssig rolle at spille. Her er nogle elementer, du selv er herre over og dermed kan bruge til positivt at påvirke dig selv:

 • Undgå rygning
  Den nok allerstørste fjende i forhold til dit udseende såvel som velbefindende. Rygning er også ofte én af årsager til, at man bliver nødt til at bruge eksempelvis anti-aging
 • Begræns alkohol
  Udover rygning påvirker alkohol også utroligt meget. Det er ét af det klart mest skadende euforiserende stoffer, vi mennesker bruger i vores hverdag.
 • Spis sundt og mange planter
  Om man vil det eller ej, spiller ens kost én af de allerstørste roller. Videnskaben siger det gang på gang, men det kan vist ikke siges for mange gange. Jo flere planter du spiser, desto bedre for din krop.
 • Få søvn
  Du kender det sikkert allerede. Får du ikke nok søvn, jamen så fungerer din krop bare ikke lige så godt. Du får dig dårlig tilpas. Måske endda decideret syg selvom du ikke fejler noget. Derudover har du ikke noget energi, og dine øjne føles udtørret. Får du for lidt søvn hver dag, kan du hurtigt selv gætte resultatet
 • Husk dit sociale liv
  Vi mennesker er bygget til at være sammen med andre. Vi er flokdyr, som har brug for at spejle og blive bekræftet af andre mennesker. Uden det ender vi med at blive noget nær sindssyge. Derfor er det også én af de mest vigtige parametre til at få et langt og sundt liv.
 • Vær glad
  Hvis der findes ét hemmeligt trick til et langt liv og sundt liv, hvor ens gode udseende følger med hele vejen, så er det at være glad. Gang på gang ser man, at et langt liv ofte hænger sammen med glæde. Så tving dig selv til at være glad og omgiv dig med positive mennesker. Slip de negative personer og lev langt.

 

Vi håber, vores lille artikel har været med til at hjælpe dig. Pas på dig selv, på din krop og dit velbefindende.