tandlæge københavn

Hvor ofte bør man gå til tandlæge?

Tidligere sagde man som tommelfingerregel, at man bør gå til tandlægen to gange om året. Sandheden er også, at man nærmest ikke kan gå til tandlægen for meget.

Har du en dårlig mundhygiejne, måske dårlig ånde og er dårlig til at børste tænder, så bør du nok tage af sted lidt oftere end de fleste. Men er du omhyggelig med din tandpleje, behøver du derimod ikke tage af sted så ofte. Én gang hvert andet år bør du dog besøge din tandlæge.

tandlæge københavn

God mundhygiejne hjælper dig

For nogen kan det være en dyr affære at tage en tur til tandlægen, specielt hvis det er et par gange om året. Men du kan sagtens undgå de dyre ture ved tandlægen ved at have en god mundhygiejne. Vi har samlet nogle af de bedste råd til dig, som gerne vil have en bedre mundhygiejne.

Spar ikke på udstyret

Du skal have udstyret i orden, da det er det helt essentielle fundament for en god mundhygiejne. Om tandbørsten, du bruger, er hård, blød, elektrisk eller manuel, er som sådan lige meget. Det vigtigste er, at den er af høj kvalitet, og du er tilpas med den. En tandbørste bør i øvrigt blive udskiftet hver tredje måned.

Til supplering af tandbørsten anbefales det, at du bruger tandtråd minimum et par gange om ugen. Gerne hver dag. Din tandbørste er begrænset i forhold til at børste mellemrummene mellem tænderne. Du kan få tandtråde i mange forskellige størrelse og modeller, så du behøver ikke være bekymret, hvis du har prøvet en, der ikke virker – der er én til alle typer tænder.

Med tandpastaen er det også vigtigt, at du vælger den rigtige. Tandpastaen er ikke som sådan med til at rengøre tænderne, det er børstens arbejde. Men tandpastaen indeholder fluor, som er med til at forebygge huller i tænderne. Dette fluor sætter sig på tænderne efter tandbørstning og hjælper dig på den måde. Derfor er det faktisk en dårlig idé at skylle sin mund grundigt efter tandbørstning. Det skyller egentlig bare det fluor, du har børstet på, af.

Hvor ofte skal du børste tænder?

Det er ikke nogen tvivl om, at det er en god idé at børste sine tænder hver dag. Men hvor mange gange skal man egentlig gøre det?

Det anbefales, at du børster tænder minimum to gange om dagen. Det er bedst at gøre det én gang om morgenen efter morgenmad, hvis muligt, og én gang om aftenen, inden du går i seng. Det bedste tidspunkt at børste tænder på er cirka en halv til en hel time efter indtagelse af et måltid. Skal du være ekstra omhyggelig, kan du overveje at børste dine tænder både før og efter morgenmaden. Når du sover, bliver din mund nemlig tør, og derved har bakterierne, du indtager til morgenmaden, lettere ved at sætte sig fast på tænderne.

Men det er stadig vigtigt at påpege, at det ikke hjælper bare at børste tænder ti gange om dagen. Du bør ikke gøre det mere end tre gange om dagen, da det ellers skader dit tandkød.

Det er vigtigt, at du passer på dine tænder, da du skal have dem resten af dit liv. Følger du de råd, vi har givet her, kan du undgå at skulle til tandlægen to eller flere gange om året. Hvis du mærker noget usædvanligt, handler det dog bare om at komme af sted med det samme. Får du akut brug for en tandlæge i København, kan du ringe til Tandlægerne Enghave Plads 6, der har åbent alle dage undtagen søndag.

Sørg for at passe godt på dine tænder og have en sund mund, ellers bliver din tandlægeregning kun dyrere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *