Hvordan foregår behandling af alkoholmisbrug?

Alkoholmisbrug er forfærdeligt at have tæt inde på livet. Både for misbrugeren og de pårørende. Hvis du har problemer med alkoholmisbrug, kan du læse med her for at få en idé om, hvordan en alkoholbehandling kan foregå. Er du pårørende til en person med et alkoholmisbrug, er det godt at vide, hvad den person egentlig går igennem for at skabe en bedre forståelse.

Gratis hjælp til alkohol- og/eller stofmisbrug

På Center for Forsorg og Behandling i Hillerød nær Hørsholm tilbyder de gratis behandling til alkohol- og/eller stofmisbrugere. Den alkoholbehandling, de tilbyder, kan både foregå individuelt og i grupper. Behandlingsforløbene varer ofte 12 uger, og man møder op en gang om ugen. Nogle af forløbene kræver at man er ædru under hele forløbet.

Behandlingen tager udgangspunkt i motiverende metoder og kognitiv terapi i en veksling mellem terapi og undervisning. Med disse metoder forsøger behandleren at skabe en ny udvikling for misbrugeren. Det gøres bl.a. med at udvikle nye metoder til at håndtere situationer og følelser, der tidligere er blevet håndteret ved hjælp af rusmidler.

Med en behandling får du også strategier mod tilbagefald, et netværk, hjælp til mindfullness meditation, undervisning om fysiske og psykiske skadesvirkninger med mere. Behandleren hjælper med at sætte individuelle målsætninger for, at du kommer ud af misbruget.

Antabus – hvad er det?

Antabus er et lægemiddel mod alkoholmisbrug, som kan være en støtte, når man holder op med at drikke. Lægemidlet giver øget acetaldehyd i kroppen, når man drikker alkohol. Dette vil føre til en negativ reaktion i kroppen med kvalme, opkast, angstreaktioner, svimmelhed, øget blodtryk, hjertebanken og hurtig puls. Antabus kan i værste tilfælde give værre bivirkninger ved indtagelse af alkohol som besvimelse eller stærkt blodtryksfald.

Behandlingen med antabus er ikke alene et mirakelmiddel til at stoppe alkoholmisbrug. Det fjerner ikke trangen til at drikke, så det skal man selv arbejde med igennem terapi og undervisning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *