Hvordan foregår en bisættelse?
En bisættelse og en begravelse er stort set det samme. Selve længden og mængden af kirkehandlingen er meget op til, hvad den enkelte ønsker. Hvilke og hvor mange salmer I ønsker, længden på præstens prædiken og tale. Det er først efter salmer, prædiken og tale, at der differentieres imellem de to typer. Ved begravelsen bæres kisten ud og sænkes ned i jorden. Der kastes jord på kisten og synges en salme mere. Ved en bisættelse foregår jordkastningsritualet som regel inde i kirken, og herefter køres kisten til krematorium med en rustvogn.
De fleste vælger kremeringen. Det er oftest den billigste løsning, og det giver også den nærmeste familie en fin anledning til at mødes igen til urnenedsættelsen. Ønsker man en mere utraditionel vej, kan man også få lov til at sprede asken på havet eller et andet godkendt sted. Nogle mennesker ønsker at nedsætte urnen i egen have og plante et træ sammen med den. Det giver et rigtig fint minde om den afdøde.
Efter ceremonien
Efter den kirkelige handling er der mange forskellige muligheder. De fleste vælger at invitere gæsterne på en bid mad i hjemmet eller på et lokalt spisested. Det vil også give god tid til at få den rette støtte og nærvær, samt et godt minde om den afdøde.
Bedemand i Vejle
I Vejle holder Bedemand Boesen til. De laver både bisættelseog begravelse og støtter nærværende igennem hele forløbet. Bedemand Boesen kan hjælpe med at vælge blomster og båredekorationer, gravsten, eventuel musik og salmeark til kirken, samt den gamle tradition udsyngning. De kan også hjælpe med at skabe et overblik over de ting, der skal tages til stilling til udover selve ceremonien. Det kan f.eks. være kontakt til Skat, banken, opsigelse af diverse abonnementer og kontingenter, forsikringer og kontakt til offentlige myndigheder.