Invester i dig selv og få færre smerter

Gigt, eller faktisk helt specifikt slidgigt, er et af de mest udbredte sygdomme, vi har i Danmark. Man kan rent faktisk gå så langt og sige, at det er en folkesygdom. Vidste du det? Måske ikke, men faktisk er det også sådan, at det heller ikke er en sygdom, der snakkes så meget om. Alligevel står det sådan til, at nærmest ingen slipper for at få slidgigt i en eller anden grad i løbet af deres liv. Faktisk så regner man med at helt ned til hver anden 40-årig og alle over 60 år har gigt i mindst ét led og i forskellige grader. Er det ikke vildt? Måske er du også en af dem, der døjer med den smertefulde sygdom. For det er det. Det er en smertefuld sygdom. Man oplever stivhed og ømme led, og senere faktisk også i hvile tilstand.

 

Hvad er slidgigt?

Slidgigt er en sygdom, der opstår, fordi brusken i de forskellige led er slidt væk. Dette gør, at knoglerne bliver belastet, da de reagerer ved at forvokse sig og dermed fortykke leddene. Altså ender knoglerne med at blive så store, at de støder mod hinanden, hvilket giver smerten. Dog står det faktisk sådan til, at vi alle på et eller andet tidspunkt vil få slidgigt, da denne brusk af naturlige årsager ikke vil holde hele livet. Dette er også grunden til den store udbredelse af slidgigten. Der er dog to ting, som både kan fremskynde men også forværre slidgigten. Nemlig skader der opstår i leddene i forbindelse med sport eller arbejde, og så er det overvægt.

 

Hvordan slipper jeg for slidgigt?

Som sagt, så er slidgigt, noget der opstår, når brusken på leddene er slidt væk, så derfor er det heller ikke en sygdom, der kan helbredes. Man kan dog selv gøre nogle ting, som kan forebygge udviklingen af slidgigt, nemlig ikke-medicinske behandlinger. Dette betyder motion. Måske skal man bare holde normalvægten, eller også skal man tabe sig. Lige meget hvad, er moderat motion en god ide. Derudover kan styrketræning af dine muskler også være en god idé, da det styrker musklerne omkring leddene, og dermed belaster leddene mindre.

 

Er skaden sket?

En af de steder, hvor slidgigten kommer hurtigst er i albuen, da det er et af de led, man bruger allermest. Og er du en af de mange mennesker, hvor slidgigten allerede har indtruffet sig, så bare rolig. Du KAN faktisk hjælpe dig selv. Med en albuestøtte med indsyede infrarøde magneter, vil dine smerter blive lindret. Sådan en albuestøtte er nemlig designet til at give dig varme samt øget blodcirkulation omkring albuen. Bette betyder, at de affaldsstoffer, der er på det ømme sted, fjernes hurtigere. Samtidig med det, varmes albuen op, hvilket gør, at de stive muskler og led bliver løsnet op, hvilket altså giver dig muligheden for at bevæge dig uden smerter. Du vil altså med sådan en albuestøtte investere i dig selv, hvilket også betyder, at du vil investere i at få en mere smertefri tilværelse.