Kan man spare penge på sin akasse?

Så længe du er aktiv på arbejdsmarkedet, så er det en god ide at være medlem af en akasse. Akasse er en forkortelse for arbejdsløshedskasse, hvilket er et tilbud, som sikrer dig økonomisk stabilitet, hvis du skulle gå hen og blive arbejdsløs. 

Det er en fast udgift, som du skal betale, så længe du er medlem. En akasse er ikke nogen, som du bør spare fuldkommen væk, men der er dog mulighed for at spare gode penge, når du vælger medlemskab.

En akasse er en investering

Det er de færreste, som går og planlægger at blive arbejdsløse, men i tilfældet af at du skulle miste dit arbejde, så støtter din akasse dig. Derfor er det vigtig du betaler dit medlemskab hver måned. En akasse er en investering i din egen sikkerhed. Det kommer nemlig til at koste dig dyrt, hvis du skal betale ud af egen lomme, mens du er arbejdsløs.

Når det er sagt, så koster a-kassen også penge, og det er ikke et medlemskab, som du kan hoppe fra og til, når det passer dig. 

Sådan sparer du penge

Så hvordan sparer man penge på sit medlemskab? I Danmark findes der en bred vifte af populære a-kasser til forskellige priser. 

A-kasser kommer som regel også med en lang liste af diverse goder og fordele, som hører med i prisen. Nogle tilbyder for eksempel medlemskab med tilhørende juridisk hjælp, rabataftaler, karriererådgivning, coaching meget mere. 

Derfor gør du klogt i, at sammenligne de forskellige a-kasser før du bliver medlem. Udover dit medlemskab kan du spare flere tusinde kroner hvert år på ting som forsikringer, kurser og endda rejser. 

Er du allerede medlem af en a-kasse?

Hvis du allerede er medlem af en a-kasse, men har fundet et bedre tilbud, så kan du sagtens skifte over til en billig a-kasse. Stort set alle a-kasser kræver, at du har været medlem i mindst 1 år, før du er berettiget til at modtage dagpenge. 

Dog mister du ikke din anciennitet, hvis du skifter mellem a-kasser. Derfor kan du sagtens hoppe over til en anden udbyder, hvis du har fået øje på et bedre tilbud.

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *