Kan parterapi redde dit forhold?

Når den fantastiske forelskelse har lagt sig, og dagligdagens rutiner bliver en del af dig og din partners hverdag, vil du måske opleve, at ting, som du ikke før var bevidst om, begynder at vise sig.

Vi har alle vores holdninger til livet, tilværelsen og alt det omkring os, og vores verdensbillede er som oftest meget anderledes fra den partner, som vi har valgt at tilbringe livet sammen med.  Det er sundt at have ting, man er fælles om, men det er lige så vigtigt, at man er uenig om noget. Det skubber til vores holdninger og egen verdensforståelse.

Nogle uenigheder kan dog udvikle sig til udfordringer, da de ikke lige er til at løse alene. Det skaber frustrationer hos begge parter, så derfor er det vigtigt at gøre noget ved det. Og det kan man kun ved at starte med at acceptere, at ens partner har et andet verdensbillede end en selv.

Husker du at lytte til din partner?

En af de vigtigste faktorer for at opnå et velfungerende parforhold er, at man kan kommunikere og reflekterer over hinandens verdensbilleder. Glemmer vi dette, og glemmer vi at lytte, er det svært for begge parter at forstå hinanden, og det kan skabe en del uheldige situationer.

For hvilket verdensbillede er det korrekte? Og er der egentligt et endegyldigt svar på det? Det korte svar er nej, men har I problemer med at lytte til hinanden og forstå hinandens holdninger og oplevelser, kan parterapivære løsningen for jer.

Parterapi kan lære dig, at forstå din partner

Er du og din partner i den situation, hvor I måske begge føler, at jeres virkelighed er den rigtige, og ikke rigtig kan komme videre, er det vigtigt, at I gør noget ved problemet. En parterapeutkan hjælpe jer med at blive bedre til at lytte til hinanden, til at forstå og vigtigst at alt – til at reflektere over dit såvel som din partners verdensbillede.

Der er ingen der siger, at I skal ende ud med at blive fuldstændige enige med hinanden, men man kan også blive enig om at være uenig – og så er man nået rigtig langt i forhold til at genvinde et sundt og forstående partnerskab.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *